Tragikus haláleset miatt elhalasztják a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyének felavatását


A Magyarok Világszövetsége mély megrendüléssel tudatja, hogy tegnap balesetben elhunyt pásztói tagja, Gortva János, a Bottyán Zoltán térségi alelnök vezette Pásztói Csoport egyik meghatározó tagja. János 62 éves villanyszerelő volt, és tegnap este, sötétedés után felmászott egy villanypóznára, hogy az augusztus 2-án felavatandó Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyének világításán igazítson. Leesett és szörnyethalt.

 

 

Az MVSZ osztozik a Család mély gyászában.

Az MVSZ szolidáris a nagy próbatételben Pásztói Csoportunkkal.

 

A Magyarok Világszövetsége posztumusz a Magyar Nemzetért Ezüstéremmel tünteti ki Gortva Jánost, akit az MVSZ és a nemzet felemelkedésének ügyén való önkéntes munkálkodásán ért a halál.

 

A Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyének – amelynek létrehozásán az MVSZ Pásztói Csoportja több mint egy éve emberfeletti erőfeszítéssel fáradozott – augusztus 2-ra tervezett felavatása elmarad.

 

Az MVSZ székházára kitűzték a gyászlobogót.

 

Budapest, 2014. július 30-án

 

A Magyarok Világszövetsége

 

 

Melléklet:  – Bottyán Zoltán térségi alelnök tájékoztató levele

 

Tisztelt Elnök Úr!

 

Megrendülten tudatjuk, hogy Gortva János testvérünknek a Fogadalmi Hely közvetlen közelében bekövetkezett tragikus halála miatt a Fogadalmi Hely avatása további intézkedésig elmarad.

 

Gortva János tiszta, nemzetét szenvedélyesen szerető, érte mindenkor tettre kész igaz magyar ember volt. A Fogadalmi Hely avatásra történő előkészítő munkája közben rosszul lett, eszméletét és életét vesztette. Kegyelem a tragédiában, hogy fájdalmat nem érzett. Néhány nappal korábban ünnepeltük 62. születésnapját. Az MVSZ Pásztó és Körzete Csoportja a gyászoló családdal és a város lakosságával együtt gyászolja. Élete a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyétől örökre elválaszthatatlan marad.

 

Bottyán Zoltán, az MVSZ Pásztó és Körzete Csoportjának elnöke

 

 

Korábban írtuk:

Pásztó: A Magyar Összetartozás Fogadalmi Helye - Hirdetmény

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8438/140730

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.