Tömeges behívók magyaroknak - Kárpátalja forrong


Sajtószolgálatunk legfrissebb értesülései szerint tömegesen érkeznek a katonai behívók Kárpátaljai magyar férfiak nevére. Több kárpátaljai településen forronganak az emberek. Most fontosabb, mint valaha, hogy a magyar nemzet megszólaljon és hallassa a hangját: Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!

 

Bótrágyra, Haranglábra és Újbótrágyra állítólag 80 behívó érkezett.

 

Értesülésünk szerint Muzsalyban 300-an tüntetnek, átmenetileg lezárták az utat.

 

Kígyóson az asszonyok, lányok utcára vonultak és a háború ellen tüntettek.

 

 

További képek itt: https://www.facebook.com/otto.vass.94/posts/664603813609742

 

Híveink arról ís tájékoztattak, hogy többen Beregszászban szándékoznak tüntetni.

 

Nagydobronyban a polgármester nyugtatgatja a kétségbeesett embereket.

 

Prikarpattyán a polgármesterek elégetik a behívókat  

 

 

Ukrajnának nincs erkölcsi alapja a kárpátaljai magyarokat háborúba vezérelni, hiszen ez az állam a történelem során sohasem védte meg fegyverrel a kárpátaljaiakat. Különben is, a kárpátaljai magyarok és ruszinok, teljesen szabályos népszavazás keretében mondták ki 1991-ben, hogy különleges státust kérnek Ukrajnán belül – emlékeztetett ma, az I. világháború hivatalos kitörésének 100. évfordulóján Budapesten, a Hősök terén mondott beszédében Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8433/140728

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.