Kiszely a tartótisztjeinek: "... azért az életem, mint ahogyan Önök igen jól tudják, nem egészen feddhetetlen."


"... azért az életem, mint ahogyan Önök igen jól tudják, nem egészen feddhetetlen"  – írja 1960. november 8-án az operatív tiszteknek Kiszely István alias „Feledy Zsolt" az „Egyházi iskolák"-ról szóló terjedelmes jelentésében. Ez a vallomása azonban nem hatja meg különösebben a Kiszelyt hozsannázó Bunyevácz Zsuzsát, Kéri Editet és Hankó Ildikót, akik azzal sajnáltatják Magyarország egyik legocsmányabb besúgóját, hogy szegényt hetekig kínozták volna, és csak ezért, kényszerből vált volna besúgóvá. Így lenne?

 

Amint Kiszely István besúgói jelentéseiből kiderül, fölöttébb meghitt hangnemben levelezett tartótisztjeivel. Megosztotta velük terveit, és segítségüket kérte karrierjének alakításához. Nem csak maga számára kért pofátlanul előnyöket, hanem Hankó Ildikó számára is. Idézzük Dr. Ilkei Csaba tudományos kutatót:

>>Nemcsak útlevelet kért magának és feleségének, hanem például azt, hogy szerezzenek neki egy tanársegédi státust az ELTE Természettudományi Karának Földrajzi Intézetében, vagy helyezzék el az MTA-nál vagy egy budapesti iskolában.(Jelentés "Elhelyezkedésem" címmel 1963. március 8-án. Dokumentum itt. Már 1962. július 8-án nyugtázott jelentésében megírja: hogyan képzeli el a jövőjét: "Jövőre, amint befejezem az egyetemet, bejelentem Pannonhalmán, hogy kilépek a rendből. Ugyanekkorra megszerzem a tanári diplomámat is, amire az egyetemen lévő biztatásokra 1/2 évre le is doktorálok. Önöknek a segítségét egy dologban kérném, még pedig nagyon. Mégpedig abban, hogy Pesten maradhassak... ambícióim vannak tovább kutatni. Ugyancsak azt is kérném, hogy Hankó Ildikót is Pestre helyezzék."

 

A titkos megbízott hálás és felajánlja további szolgálatait: "Ami pedig a jövő munkámat illeti, én már mint nem pap szeretnék önöknek valamilyen formában tovább dolgozni. Bizonyára lesz alkalom és mód rá." <<

Ez lenne az az ember, akit kínzással kényszerítettek besúgóvá?

Aligha.

 

Ez lenne az az ember, aki tudományos munkájával lépdelt volna előre az egyetemi pályán?

Nem valószínű.

 

Ez lenne az az ember, vagy netán Hankó Ildikó, akire Petőfi Sándor szent hamvait kell bízni?

Bizonyára nem!

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8426/140725

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.