Kárpátaljáért! – Orvosprofesszor, mint aláírásgyűjtő


A Magyarok Világszövetsége elnökének címezve szokatlan levelet hozott a posta. Feladója Prof. Dr. Korányi László, a híres Korányi orvosdinasztia ma élő orvosprofesszora. A borítékban egy kitöltött aláíróív, melynek első aláírója maga a professzor, majd követik Őt sorban munkatársai, barátai: Ne vigyék a kárpátaljai magyar fiatalokat ágyútölteléknek az ukrajnai konfliktusokba!

 

Mint kiderült, Korányi László professzor a világhálóról töltötte le a kárpátaljai magyar fiatalok védelmében indított akció aláírásgyűjtő ívét, írta alá és biztatta aláírásra környezetét.

 

A Magyarok Világszövetsége nagyra becsüli Korányi professzor cselekvő hazafiasságát, és követendő példaként ajánlja minden felelősen gondolkodó magyar értelmiséginek.

 

Felhívjuk minden nemzettársunk figyelmét, hogy akinek nincs ráérése aláírásokat gyűjteni, az a világhálón is csatlakozhat aláírásával, és továbbíthatja az aláírásra szólító felhívást minden ismerősének e-mail címére.

 

Kárpátaljáért is szól a harang a holnapi, Petőfi Sándornak szentelt megmozduláson Budapesten. 

  

 

MVSZ Sajtószolgálat

8439/140730

 

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.