A rokonok után a bencés rendről - Szemelvények Kiszely István besúgói jelentéseiből

Előző, Kiszely István "életműve" - Ön rábízná Petőfi hamvait? című közleményünkben megismerhettük, hogyan jelentett az ügynök Kiszely István saját unokatestvérének terveiről. Most tekintsünk arra, hogyan súgta be a bencés rendbeli elöljáróit élükön Legányi Norbert főapáttal. Egyik jelentésében arról számol be, hogy a  főapát gyanakszik rá, politikailag megbízhatatlannak tartja. Kiszely szembe neveti, majd ezt is megírja besúgói jelentésében. Következő jelentésében már tanácsokat ad, hogy kiket kellene eltávolítani a rend éléről, és kikkel kellene őket a titkosszolgálatnak helyettesíttetnie. Mintha ő maga lenne a mindenható pártitkár. Kérdésünk továbbra is: Ön rábízná erre a Bunyevácz Zsuzsa és Hankó Ildikó által hozsannázott, hűvösen számító besúgóra Petőfi Sándor szent hamvait?

Dr. Ilkei Csaba tudományos kutató tanulmányiból emelünk ki részleteket.

 

Legányi Norbet főapát a szemébe mondta, hogy nem bízik benne, de ő szembe nevette és jelentett. Idézet az ügynöki jelentésből:

„Megkérdezte, hogy miért is jövök én egyáltalán Pannonhalmára. Nem tart politikailag megbízható embernek, ugyanis az egyetemen minden további nélkül átvettek, és engednek dolgozni,ezért valami árat nekem fizetni kell. Azt mondta, hogy csak úgy lehet előbbre jutni, hogy ha valamit valamiért ad az ember. Ő ezt igen jól tudja. Mire én nevetve mondtam, hogy hát igen, én egyszer dolgozom az életben,  hát megbecsülnek. Ennyi volt az egész beszélgetésünk."

 

 

 

Egy másik, 1960. december 13-án írt  ügynöki jelentésében Kiszely István (Feledy Zsolt fedőnévvel) azt ajánlja, hogy váltsák le Legányi Róbert főapátot, Jámbor Mikét alperjelt, a főiskolai igazgatót és a gimnáziumi igazgatót, mert ők nem szeretik a Szovjetuniót és a „korszerű dolgokat". „Fejétől büdösödik a hal" summázza. Még tanácsot is ad a titkosszolgálatoknak, hogy miként fújják fel az ügyet: „Ezt a dolgot persze még ki lehetne sarkítani elég jól, volt bencés Lakatos Illés esetével is…"

 

 

 

Kérjük, döntsenek: Önök rábíznák Hankó Ildikó és Bunyevácz Zsuzsa pártfogoltjára, erre a besúgóra Petőfi Sándor szent hamvait?

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8419/140723

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.