Találkozó a Szent Korona jegyében


Háromnapos találkozó zajlik a Szent Korona jegyében Máriaremetén, a cserkészházban (1028 Hímes u. 3.), a Szent Korona Társaság szervezésében. A rendezvény legfőbb tanulságait a vasárnap, június 22-én 16 órakor kezdődő kerekasztal-beszélgetés összegzi, melyen a Magyarok Világszövetségének képviseletében részt vesz Bottyán Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencei Térségének alelnöke. A Magyarok VIII. Világkongresszusa 2012. augusztus 20-án kelt Záró-nyilatkozatában a magyar nemzet jövőjét egyértelműen a Szent Korona jegyében jelölte meg.

 

A Magyarok Világszövetsége körültekintő döntéshozatal eredményeként felkarolta azt a civil kezdeményezést, amely a magyar emberek körében a Szent Korona iránt tapasztalható ragaszkodásnak azzal kíván elejébe menni, hogy számukra elérhetővé teszi a Szent Korona kicsinyített mását.

 

A döntést élénk vita előzte meg arról, hogy szabad-e egyáltalán a Szent Korona kicsinyített mását forgalomba hozni? A kezdeményezést támogató döntő érv így hangzott: akként, ahogy a keresztény emberek otthonukban feszülettel, Szűzanya szobrokkal és szentképekkel erősítik keresztény értékrendjüket, miért ne lehetne magyar azonosságuk erősítésére otthonukba a Szent Korona kicsinyített mását is elhelyezni?

 

A véleményezésre felkért szakértők döntő többsége – közöttük Dr. Bakos Batu, Dr. Tóth Zoltán József és Dr. Varga Tibor – ugyancsak támogatta a kezdeményezést.

 

A Szent Korona tan és értékrend terjesztésében szerzett érdemeinek elismeréseként az MVSZ korábban, kanadai tagjának, Juhász Gábornak adományából  egy Szent Korona replikát ajándékozott Dr. Varga Tibornak. A mellékelt fényképen Patrubány Miklós elnöki irodájában átadja az ajándék Szent Korona replikát.

 

 

 

Korábban írtuk:

 

A Szent Korona kicsinyített mása

 

Az MVSZ Elnökségének álláspontja

 

A Magyarok VIII. Világkongresszusának Záró-nyilatkozata

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8383/140622

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.