Szőts Béla üzenete a Bükk-havasból - 2014. év 26. hetére


 

 

 

TISZTELETTEL és SZERETETTEL!

 

Így lenne?

De jó is lenne!

…ha csak ilyen egyszerűen el tudnám fogadni mindazt, ami velem és körülöttem történik, anélkül, hogy további kérdések történek ki belőlem,

fortyognának teljes gőzzel. Alapból a miértek: miért így, s miért nem amúgy? Aztán az önigazoló magyarázkodások. A feladatot-, a felelősséget áthárító másokra mutogatás.

 

Így lenne?

De jó is lenne!

…ha csak ilyen egyszerűen el tudnám fogadni mindazt, ami velem és körülöttem történik, és tenném békésen a dolgom, mert ugye mennyi, de mennyi

olyan dolog történik a „világban", amelyre nem tudok hatással lenni?! Pedig tudom, hogy amint figyelmem nem a saját dolgaimra fordítom, máris egy értelmetlen kérődzésbe kezdek, hiábavaló őrlődés emészti fel, amúgy is kevéske energiáimat.

 

Az e heti „tan-mese" egy másik értelmezése mindezt így láttatja:

 

„Így lenne?" válaszával a mester tökéletesen azonosan reagált hazugságra és igazságra, rossz hírre és jó hírre.  Engedi, hogy a pillanat formálja

- az akár jó, akár rossz – olyan legyen, amilyen, s így ő nem válik az emberi dráma szereplőévé.

 

Számára csak ez a pillanat létezik, és ez a pillanat úgy van, ahogy van. Az eseményeket tehát nem teszi személyessé. Ő senkinek sem az áldozata. Teljesen egy a történéssel, ezért annak többé már nincs fölötte hatalma.

 

Csak akkor vagy kiszolgáltatva a történésnek, és csak akkor szabja meg a világ, hogy boldog vagy-e vagy boldogtalan, a ellenállsz annak, ami történik.

 

A csecsemő szeretetteljes gondoskodást kap. Az ellent nem állás ereje a rosszat jóra fordítja Haukin – mindig épp azt téve, amit a jelen pillanat igényel –

átnyújtja a csecsemőt, amikor annak jön el az ideje.

 

 

ADJON ISTEN SZÉP NAPOT - JÓ MUNKÁT KÍVÁNOK!
A Teremtő Isten áldása legyen minden "igaz" emberen!

 

Ölel:

 

Szőts Béla - Erdélyből, a Borszék feletti Bükk-havasból

 

 

"...így készülünk szelíd háborúra,
mindig magunkért soha mások ellen,
sót párolunk és vásznakat szövünk,
s míg kisebbítnek lassan megnövünk."

Dsida Jenő

 

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8381/140622

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.