Pásztó: A Magyar Összetartozás Fogadalmi Helye - Hirdetmény

Bottyán Zoltán térségi alelnök és pásztói körének kezdeményezésére az MVSZ és a Rákóczi Szövetség helyi szervezete, valamint Pásztó város önkormányzata augusztus 2-án, Pásztón felavatja a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyét. A mind szimbolikájában, mind megvalósulásában jelentős kezdeményezés az MVSZ szövetségi szintű programjainak körébe tartozik. A fogadalmi hely megálmodói és egyben megvalósítói, akiknek hirdetményét alább közzétesszük, az avató ünnepség védnökévé felkérték a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklóst.

 

 

 

                

 

A Magyarok Világszövetsége és a Rákóczi Szövetség pásztói szervezetei

valamint  Pásztó Város Önkormányzata

 

 

Turul és Kettőskereszt

 

A Magyarok Világszövetsége Pásztó és Körzete Csoportja és a Rákóczi Szövetség Pásztói Szervezete 2014. augusztus 2-ra a Kishegyen alakítja ki a Magyar Összetartozás Fogadalmi Helyét.

 

Az itt felállítandó Turul nemzet-eszménk eredetére fog emlékeztetni, a Kettőskereszt pedig arra, hogy a Magyar Királyság Európa történetében egyedülálló megkülönböztetésként az archiregnum, illetve az apostoli királyság címet érdemelte ki.

 

Az avató ünnepségre az elszakított területekről tisztelettel és testvéri szeretettel meghívjuk tíz éves  március 15-i utazásunk vendéglátóit.

Vendégeink és a mindenkori idelátogatók az általuk hozott földet elhelyezhetik az emlékművek alatt, amit a származási helyre utaló táblácskával örökítünk meg.

Támogatói jegyeket a Fogadalmi Hely Alapítói Köre, Turul és Kettőskereszt igazolvánnyal ellátott tagjaink és önkénteseink, illetve a Turul és Kettőskereszt logoval megjelölt helyek forgalmaznak.

 

A Magyar Összefogás Fogadalmi Helyének Alapítói Köre:

 

Sisák Imre, Pásztó polgármestere; Volek György, Pásztó alpolgármestere;

Alapi Tünde, Barócsi Sándor, Berze József és Berzéné Murányi Gabriella (Szurdokpüspöki), Bottyán Zoltán és családja, Forstner Antal és dr. Szabó Irén (Hollókő), Gortva János, Horváth István (Mátraszőlős), Illés Rudolf és családja, Kresák Jenő, Medla András, Nágel István, Parádi László és Babus Andrea, Vas Attila és Vasné Roszt Edit

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8380/140621

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.