A Pozsonyi csata emlékére

A magyar nemzet legújabb kori európai történelmének minden bizonnyal legjelentősebb honvédő diadala Kr. u. 907-ben, július 5. és 7. között a Pozsonyi csatában született. Az Árpád nagyfejedelem vezette magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek a Duna két partján és a folyamon a magyarság kiirtására – Ugros esse delendam! –, háromszoros túlerőben érkező német seregekre.

 

A magyar nemzet mai tragikus állapotát drámaian szemlélteti az a körülmény, hogy a Pozsonyi csata emléke jószerével hiányzik a nemzet tudatából, és a csata 1100. évfordulójának 2007-ben úgy kellett eltelnie, hogy a magyar állam egyetlen rendezvénnyel sem emlékezett meg róla.

 

A Magyarok Világszövetsége a Pozsonyi csata emlékére befogadja székházába az Álmosfia Árpád című előadást, melynek szerzője Király B. Izabella. Jegyek elővételben az MVSZ portáján, a nap bármely szakaszában, 33 %-os kedvezménnyel vásárolhatók. Az MVSZ arra biztatja tagjait és híveit, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt e rendezvényen, hiszen ezzel a honvisszaszerző Árpád fejedelem vezette nemzedék emlékét becsülik meg.

 

Az MVSZ korábban egy magyarságtudományi füzetet szentelt a Pozsonyi csatának (MTF-2).

 

MVSZ Sajtószolgálat

8378/140620

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.