Petőfiért! - A magyar nép temesse el nagy költőjét - A.V. Tyivanyenko-interjú a Szent István Rádióban

Csak bíztatni tudom a magyar népet, hogy a biztos eredmények tudatában temesse el nagy költőjét, aki nem csak a magyar, hanem a világirodalom egyik legnagyobb személyisége, egyénisége – mondta Petőfi Sándor Szibériában feltárt hamvairól beszélve A.V. Tyivanyenko professzor, a történelemtudományok doktora, a Szent István Rádiónak adott 25 perces interjúban.

„Én a Magyarok Világszövetségének meghívására érkeztem Budapestre, abból a célból, hogy megerősítsem azt a gondolatot, hogy a kutatás eredményei alapján egyértelműen az a feladat, hogy Petőfi Sándort el kell temetni. Nincsenek kérdések, nincsenek kérdőjelek. Úgy gondolom, hogy lehet ezt az eredményt erősíteni, ahogy történt is: egy csehországi intézetben szuperprojekció segítségével beillesztették Petőfi koponyájának másolatát, annak képét Petőfi ismert arcképébe illetve fényképébe. Egyértelmű igazolást találunk tehát, mint ahogy annak idején mi Oroszországban II. Miklós cárnak is azonosítottuk a földi maradványait, ezzel a módszerrel. 25 év után elmondhatjuk: egyértelmű, hogy a Barguzinban feltárt csontváz a Petőfi Sándoré, egyetlen egy jegy sem mond ennek ellen. Ezért gondoljuk, hogy a végső megoldásnak minél hamarabb be kell következnie. Én ezek után csak üdvözölni és bíztatni tudom a magyar népet, hogy a biztos eredmények tudatában temesse el nagy költőjét, aki nem csak a magyar, hanem a világirodalom egyik legnagyobb személyisége, egyénisége" – ezekkel a gondolatokkal zárta a Szent István Rádióba közvetített interjút A.V. Tyivanyenko professzor.

A Szent István Rádióban elhangzott, rendkívül tanulságos interjú ide kattintva hallgatható meg.

A Magyarok Világszövetsége elismeréssel adózik a Morvai Ferenc vezette expedíció tagjainak, akik 1989. júliusában Szibériában feltárták Petőfi Sándor hamvait, és mindazoknak, akik akár személyes áldozatok árán is azon fáradoztak, hogy győzzön az igazság. Most, a bizonyosság órájában illesse őket név szerint is elismerés:

Morvai Ferenc, Kéri Edit, Kiszely István, Búzás Mónika, Bruce Latimer, Clyde Simpson, A.  I. Burajev, Varga Béla, Szabó Géza, Lágler Péter, V. V. Pagirja, Csank Csaba, Szirti László, Kardos Lajos, Karáth Imre, Antalfalvi János, Kriskó János, Pécsi István, Borzák Tibor, Nehéz Mihály, Maticsek Lászlóné, Jutasi László, Hegede József, Hornyánszky Tamás, A. V. Tyivanyenko, A. A. Petrunyin, A. D. Zsalszarajev, N. F. Ugrjumov – L. J. Eliaszov, Matolcsi János, Kiss Dénes, Balajthy András, J. D. Vinokur, Szuromi Lajo

 

Korábbam írtuk:

A. V. Tyivanyenko: A munka befejeződött. Egyértelmű, hogy Barguzinban Petőfi Sándor hamvai kerültek elő.

Petőfiért! - Kerekasztal a nemzeti kegyeletadás kötelezettségéről

Petőfiért! - Tetemre hívás nemzeti ünnepen viharos, hideg szélben

Petőfiért! - Kidölt MTA-pillér a Petőfi-kutatásban - A.V. Tyivanyenko előadása és az MTA

MVSZ Sajtószolgálat

8315/1404330

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.