J.J. Modi-ra emlékezve: N. Modi India új miniszterelnökeAbszolút többséget szerzett a Narendra Modi vezette hindu nacionalista Bháratíja Dzsanata Párt (Indiai Néppárt, BJP) az indiai parlamenti választásokon. Az általa vezetett, eddig ellenzéki néppárt  legalább 276 mandátumhoz jutott az 543 tagú. Összesen 551 millióan szavaztak, többen mint valaha India történetében.

                                                

 

 

   

Nekünk magyaroknak ismerősen cseng a Modi név, hiszen J.J. Modi volt az a jeles indiai tudós, aki 1925-ben a Magyar Tudományos Akadémián tartott előadásában ezeket mondta:

 

„Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek arról, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak, s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottai. Így a magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim során a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Atilla a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint minden igaz hős, lovagias és nagylelkű is volt, amit Róma alól történt visszavonulásával a legcsodálatosabb módon bizonyított be."

 

Korábban írtuk: Dr. Sir J. J. Modi a magyarokról - A magyar nemzet

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8340/140517

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét! 

 

„A Magyarok Világszövetsége jogelődjének tekinti a Kossuth Lajos, Klapka György és Teleki László által 1859-ben Párizsban életre hívott Magyar Nemzeti Igazgatóságot."

(MVSZ Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát. 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.