Szőts Béla üzenete a Bükk-havasból - 2014. év 14. hetére

 

 

 

TISZTELETTEL és SZERETETTEL!

 

Azon gondolkodtam el – az e heti „tan-mese" kapcsán –, hogy hányszor, de hányszor erőszakoltam meg magam, csak azért, hogy valakinek/valakiknek megfeleljek. Szinte meghatározó kényszerként hányszor, de hányszor dübörgött bennem az az érzés/kérdés, hogy mit szólnak mások arról, amit mondok, amit teszek? Mit mondanak rólam?

 

…bizonyára azért is erősödhetett fel bennem mindez, azért is fontos számomra ez a kérdés, mert már 16 éves koromtól – szinte mindig – olyan munkát végeztem, amelyben meghatározó volt a mások közvetlen, azonnali anyagi elismerése: a borravaló; vagy, ahogy itt Székelyföldön mondják: csubuk.

 

Vajon hol az a határ, amikor még önmagam feladása nélkül tehetem a dolgom? Vajon hol az a határ, amikor még testem-lelkem károsodása nélkül tehetem a dolgom?

 

A minap találkoztam egy magát sikeresnek mondó fiatalemberrel. Ő, egy ismert budapesti szállodakomplexum menedzser-igazgatója. Természetesen beszélgetésünk során több szakmai jellegű témát is érintettünk. Elmondása szerint, munkatársai száma alig haladja meg, azt az alkalmazotti számot, amellyel én/mi, a „fénykorban" dolgoztunk.

 

Vajon hol a határ, a határozott, döntésképes, korrekt vezető, és a mások véleményét semmibe vevő, a másokat kihasználó főnök között?

 

…de egy már biztos a számomra, és ebben az említett találkozás is megerősített. Nem lehet, nem kell mindenki a mi, az én vendégem legyen.

Csak az jöjjön, aki szereti a szilvát! A jó szilvát.

…de azt, minden formájában!

:-)

 


SZÉP NAPOT - JÓ MUNKÁT KÍVÁNOK!
A Teremtő Isten áldása legyen minden "igaz" emberen!

 

Ölel:

 

Szőts Béla - Erdélyből, a Borszék feletti Bükk-havasból

 

 

"...így készülünk szelíd háborúra,
mindig magunkért soha mások ellen,
sót párolunk és vásznakat szövünk,
s míg kisebbítnek lassan megnövünk."

Dsida Jenő

 

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8292/140330

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.