Levél Svájcból Áder János köztársasági elnökhöz - Patrubány Miklós védelmében

Amikor egy budapesti főrabbit ért a pesti körúton szóbeli inzultus, Áder János köztársasági elnök sietve biztosította őt személyes együttérzéséről, a magyar állam védelméről. A világ magyarsága elvárja, hogy amikor a Magyarok Világszövetségének elnökét ismételten éri Budapesten halálos fenyegetés, Áder János köztársasági elnök hasonlóképpen járjon el. Erről tanúskodik Felber Zoltán, az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térsége elnökének nyílt levele is.

 

MAGYARORSZÁG LEGFŐBB KÖZJOGI MÉLTÓSÁGA

 

Tisztelt Dr. Áder János Köztársasági Elnök Úr!

 

Tudom, hogy Magyarország legfőbb közjogi méltóságának, Elnök úrnak a márciusi hónap legfontosabb tevékenysége a 2014. április 6-i parlamenti választás előkészülete volt. Ennek ellenére remélem, hogy az Ön tisztelt figyelmét nem kerülte el az a legújabb március 18-án történt megdöbbentő budapesti esemény, amelyről azért néhány magyar média szolgált információval. Egy közéleti szereplőt, egy közjogi személyt, nevezetesen a Magyarok Világszövetségének elnökét, Patrubány Miklós urat fényes nappal a Semmelweis utcai székházban egy magát Kovács Istvánnak igazoló személy ismételten halálos fenyegetéssel illette. Bár a rendőrség már közel 5 hónappal korábban – az első halálos fenyegetést követően – kapott pontos személyleírást és fényképet a fenyegetőről, ennek ellenére azóta sem találta meg a fenyegető személyt. Vagy nem is akarja megtalálni? Ugyan ez az illető március 27-én megismételte halálos fenyegetését az MVSZ székháza melletti népművészeti boltban. Nem elképzelhetetlen, hogy ilyen Kovács István névvel magukat azonosító aljas fenyegetők és rágalmazók megbízásból cselekszenek, mert a háttérben rejtőzködő megbízó nem akarja nevét és arcát adni ármánykodásához. Több, mint 20 évvel a rendszerváltás után itt tart ma Magyarországon a közbiztonság? Mindez nem ad okot optimizmusra és bizakodásra, hogy jó úton halad országunk!

Nem ismeretlen, hogy a Magyarok Világszövetsége nem élvezi a jelenleg regnáló kormánypárt rokonszenvét, amiről már az első Fidesz-kormány idején, 2000-ben az MVSZ évi 240 millió forintos állami támogatásának megvonásával is bizonyosságot szolgáltak. Mindezek ellenére, amennyiben Ön egy jogállamban élő demokratikus ország – amint ezt Orbán Viktor Miniszterelnök úr újraválasztás utáni első nyilvános beszédében kihangsúlyozta – nemzeti érdekeit képviseli, akkor semmiképpen nem engedheti meg, hogy Magyarországon következmények nélkül bárkit is halálos fenyegetéssel riogassanak! Egy jogállamban minden állampolgárnak azonosak a kötelességei és jogai, s továbbá – talán a leglényegesebb – egy jogállam minden ott élő személynek félelem nélküli élet biztosításáért felel!

Az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének elnöke, valamint az MVSZ Svájci Országos Tanácsa nevében nyomatékosan kérjük:

1.      Tegyen meg rendkívüli sürgősséggel mindent, hogy a halállal fenyegető személyt előkerítsék, és eljárásban elítéljék!

2.      Ettől függetlenül biztosítsanak azonnal személyi védelmet Patrubány Miklós úrnak, a Magyarok Világszövetsége elnökének!

Végezetül emlékeztetem tisztelt Köztársasági Elnök urat arra, hogy amikor a feltételezhetően fent nevezett Kovács István a rabbitestulet@mazsihisz.hu mail címére is küldött egy e-mailt, amely nem fenyegető, hanem inkább barátságos volt, akkor 16 órán belül sikerült a rendőrségnek azonosítani a tettest.

Ennek reményében kérem mielőbbi hatékony intézkedését!

Válaszát várva tisztelettel:

                        

                                Felber Zoltán

Svájc, 14. április 8.                                         az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének elnöke

      az MVSZ Svájci Országos Tanácsának elnöke

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8318/140410

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.