Levél Amerikából Áder János köztársasági elnökhöz - Patrubány Miklós védelmében

Néhány nappal korábban Svájcból érkezett nyílt levél Áder János köztársasági elnökhöz, most pedig Amerikából, a Magyarságtudományi Intézet vezetőjétől, Botos Lászlótól. A téma mindkét levélben ugyanaz: Patrubány Miklós védelmét kérik, és a kettős mérce alkalmazásának feladását.

TISZTELT DR. ÁDER JÁNOS KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK ÚR!

A Magyarok Világszövetségét 1938-ban, a II. Magyar Világkongresszuson, Teleki Pál a magyar nép összefogásának érdekében hozta létre. Azóta ezt a fontos, összefogó, biztonságot teremtő gondoskodást az MVSZ jól vagy kevésbé jól ellátta. 2000 óta Patrubány Miklós által fémjelzett ügyvitele, ezt a nemzetet életre buzdító feladatát, hatványozottabban a magyar önbizalom gyarapításával, a múlt történelmének megismertetésével fejti ki,  összehasonlíthatatlanul nemzetérdekűbb alapon, mint az történt közvetlen elődje idején.

Tisztelt Dr. Áder János Úr! Egy vallásában megsértett, nem egy megfenyegetett személyért, vette a fáradságot és nem restellte személyesen bocsánatot kérni a nemzet nevében. Tette ezt államfőként, ami egy kicsit a nemzetre nézve is megalázó volt. Lett volna más módja is a megkövetésre.

Ezért tisztelettel kérem köztársasági elnök urat, a magyar nemzet államfőjét, tegye meg ugyanezt a ténykedést az MVSZ elnökével szemben is. Ezt elvárja Öntől nemzete. Ez bizonyos fokig jóvátétel is lenne az MVSZ-nek, amelyet egyik akkor még be sem iktatott minisztere csúfosan, helytelenül, és igazságtalanul megrágalmazott.

Tegye Kovács Istvánt ártalmatlanná, hogy fenyegetését a világ szégyenére be ne válthassa. Teremtsen békét az országban, hisz mi is magyarok vagyunk, ugyanazt akarjuk, ami minden kormánynak hivatása: népünk, nemzetünk felvirágoztatása, erősítése.

 

Tisztelettel:

 

Botos László

 az MVSZ Kárpát-medencén Kívüli Térségének alelnöke

az MVSZ USA OT elnöke

a Magyarságtudományi Intézet vezetője

Groton, NY, 2014. április 6.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8320/140411

 

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.