Jókívánságok és intelmek a választások résztvevőihez

A Magyarok Világszövetsége gratulál a FIDESZ-KDNP pártszövetségnek a 2014-es országgyűlési választásokon elért győzelemhez. Egyben jókívánságainak ad hangot a Jobbik és az LMP sikeres szerepléséért – nyilatkozta április 7-én Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, egyben levonva a mostani választások tanulságait is.

 

Gratulálunk az Orbán Viktor vezette FIDESZ-KDNP pártszövetségnek a választási győzelemhez, amellyel Magyarország vezető politikai ereje újabb négyéves lehetőséget nyer politikájának, eddigi kormányzásának konszolidálására.

 

Ugyanakkor a Magyarok Világszövetsége nevében arra kérjük a fölényes győzőket (a nyilatkozat közzétételének időpontjában, szavazatok 98,97%-os feldolgozottságánál egyetlen  mandátum sorsától függ az újabb kétharmad), hogy eljövendő kormányzásuk során legyenek tekintettel arra, hogy 2014. április 6-án Magyarország választópolgárainak a szavazatokban megtestesülő akarata jelentősen eltér a parlamenti mandátumok elosztásának arányától.

Az MVSZ elnöke emlékeztetett arra, hogy most, a kormány- illetve rendszerváltást sürgető, három parlamentbe jutó ellenzéki pártra összesen mintegy 350 ezerrel többen szavaztak, mint a 2/3-os többséggel kormányt alakító győztesekre (2.483.782 : 2.135.891). Mindez az új választási rendszer sajátosságainak a következménye, amelynek egyik legfőbb ismérve, hogy nem arányos.

 

Az MVSZ megítélése szerint ez a mértékeltolódás három fő tényezőnek tudható be: a választókerületek újrarajzolásának, az egyfordulós választási rendszernek és az országos közszolgálati médiának a kormányzati politika szolgálatába való állításának.

 

Patrubány Miklós ma, április 7-én 14 órakor sajtótájékoztató keretében ismerteti bővebben választási értékelését. A sajtótájékoztató a világhálón megtekinthető, ide kattintva:

 

http://new.livestream.com/accounts/2560855/events/2489667

 

MVSZ Sajtószolgálat

8313/140407

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„A Magyarok Világszövetsége, mint az összmagyarság érdekvédelmi szervezete, védőernyőként kíván működni minden magát magyarnak valló ember számára, bárhol éljen a világon. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.