Gyetvay: Népszavazást Kárpátalja jövőjéről!

Gyetvay György Gergely, a Magyarok Világszövetsége Fővárosi Szervezetének elnöke részt vesz és felszólal a ma délután 6 órakor, a Külügyminisztérium Bem téri épülete előtt megrendezésre kerülő tüntetésen, amelyet dr. Gaudi-Nagy Tamás kezdeményezett.

 

Történészként, emberként és magyarként is vallom a wilsoni elveket a népek önrendelkezési jogáról. A krími népszavazás legitim volt, miként Kárpátalja ruszin népét és a kárpátaljai magyar nemzeti közösséget, az ott élő további nemzetiségeket is meg kell illesse az a jog, hogy sorsukról népszavazáson döntsenek – nyilatkozta Sajtószolgálatunknak Gyetvay György Gergely, akinek egyik felmenője az MVSZ alapító-elnöke, Perényi Zsigmond, az 1939-ben visszatérő Kárpátalja kormányzója volt.

 

A tüntetésen felolvassák Dalmay Árpádnak, az 1991-es kárpátaljai népszavazás kezdeményezőjének, az MVSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete alelnökének üzenetét.

 

 

 

 

 

Korábbi közleményeink:

 

Felelősségünk az ukrán válság idején – az MVSZ Elnökségének nyilatkozata

 

Kárpátalja többségi népe, a ruszinok

 

A Szent Korona országa és a ruszinok, mint II. Rákóczi Ferenc fejedelem leghűségesebb népe, „gens fidelissima"

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8284/140328

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„Az MVSZ legfőbb célja a magyar nemzet világméretű egységének megjelenítése, ezen belül a magyar önazonosság megőrzése és a nemzet épülése. Ennek megvalósítása érdekében szervezi működését." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.