Ruszin művész álma az EU-ról

2007-ben a ruszin-magyar történelmi barátság jegyében Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke kitüntette Kárpátalja egyik legismertebb művészdinasztiájának tagját, Manajló Iván festőművészt. A művész akkor az EU-tól remélte a ruszin nép elismerését, hiszen Ukrajna ennek az ezeréves történelemmel rendelkező népnek a puszta létét is tagadta (és tagadja mindmáig). Hitét az alább látható festményben juttatta kifejezésre. Bizonyára nagy csalódás lett volna a művész számára – ha megérte volna –, hogy az EU nem a ruszin népet, hanem a legvérmesebb, a ruszinokról hallani nem akaró nacionalistákat támogatja Ukrajnában. A ruszin népet egyedül a Szent Korona országa ismerte el.

 

 

 

 

 

 

Korábban írtuk:

 

A Szent Korona országa és a ruszinok, mint II. Rákóczi Ferenc fejedelem leghűségesebb népe, „gens fidelissima"

 

Kárpátalja többségi népe, a ruszinok

 

Felelősségünk az ukrán válság idején – az MVSZ Elnökségének nyilatkozata

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8270/140320

 

 

Támogassa személyi jövedelemadójának 1%-val a Magyarok Világszövetségét!

 

„Az MVSZ legfőbb célja a magyar nemzet világméretű egységének megjelenítése, ezen belül a magyar önazonosság megőrzése és a nemzet épülése. Ennek megvalósítása érdekében szervezi működését." (Alapszabály)

 

A Magyarok Világszövetsége egy pártok és kormányok fölötti nemzeti szervezet. A Magyarok Világszövetségét 1938-ban a Magyarok Világkongresszusa hívta életre saját, állandóan működő, ügyvivő testületeként. A Magyarok Világszövetsége minden magyarnak születő embert hozzá tartozónak tekint.

 

A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége több, mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete.

 

A Magyarok Világszövetségének elnöke és minden tisztségviselője fizetés és tiszteletdíj nélkül végzi nemzetszolgálatát.

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.