Pártvezérek az MVSZ Elnökségének ülésén

Holnap ülésezik a Magyarok Világszövetségének Elnöksége, mely várhatóan elfogadja az MVSZ nemzetpolitikai programját képező, Magyar Nemzeti Minimum-2014. című dokumentumot. Az ülésre meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, és Vona Gábort, a Jobbik elnökét, valamint Szili Katalint, korábbi Házelnököt, a Szociális Unió elnökét és dr. Horkovics-Kováts Jánost, „A" Kisgazdapárt elnökét.

 

 

A Magyarok Világszövetsége, mint pártok fölötti nemzeti szervezet, soha nem vesz részt a parlamenti választásokon és független a pártoktól, kormányoktól.

 

A parlamenti választásokhoz való viszonya 1998-ban vált egyértelművé, amikor Patrubány Miklós – akkori elnökhelyettes – javaslatát elfogadta az MVSZ Elnöksége, miután azt Pozsgay Imre – az MVSZ Elnökségének akkori tagja – elsőként támogatta.

 

Azóta a szervezet négyévenként megfogalmazza azt a legcsekélyebb nemzeti elvárást, amelyet megítélése szerint minden, magát magyarnak valló pártnak támogatnia kellene. E program neve ezért: Magyar Nemzeti Minimum.

 

A Magyarok Világszövetsége a Magyar Nemzeti Minimum elfogadásával és nyilvánosságra hozatalával, valamint annak a választásokon induló pártok részére történő megküldésével, és ezzel kapcsolatos álláspontjuk nyilvános kikérésével próbálja a választópolgárok eligazodását segíteni. A Magyar Nemzeti Minimum – amint azt későbbi közleményeinkben szemléltetni fogjuk – zsinórmértékként szolgál a magyarországi kormányzati politikához, még akkor is, ha ezt tételesen nem is jelentik ki az érintettek.

 

Döntéshozatala során az MVSZ Elnöksége szeretné megismerni a pártok nemzetpolitikai terveit. Ezért a mostani ülésre meghívták négy párt vezetőjét, Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét, Vona Gábor Jobbik-elnököt, Szili Katalint, a  Szociális Unió,  valamint dr. Horkovics-Kováts Jánost, „A" Kisgazdapárt elnökét.

 

A Magyar Nemzeti Minimum-2014-hez várhatóan a 2012-ben lezajlott Magyarok VIII. VilágkongresszusaJövő a Szent Korona jegyében – szolgáltatja a lényeget.

 

Miután a Magyar Nemzeti Minimum elnevezésben sokan kifogásolták a „minimum"- jelzőt, mondván, hogy az taszító és megtévesztő, elképzelhető, hogy az MVSZ Elnöksége új megnevezéssel illeti majd négyévenként aktualizált nemzetpolitikai programját.

 

A Magyar Nemzeti Minimum előző két változata a világhálón olvasható: Magyar Nemzeti Minimum-2006 és Magyar Nemzeti Minimum-2010 cím alatt.

 

 

 

 

Politikusok

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8221/140221

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.