Kaszás István: Osztom Patrubány úr kételyeit a kettős állampolgárságról is szóló népszavazás hivatalos végeredményét illetően.

Egy héttel ezelőtt a hir24.hu Patrubány Miklóssal közölt interjút, amelyben az MVSZ elnöke kifejti, hogy álláspontja szerint a 2004. decemer 5-i népszavazás során 600.000 szavazatot csaltak el. Székesfehérvári olvasónk, Kaszás István olvasói levélben osztozik a Patrubány Miklós által megfogalmazott kételyben. Alább olvasható Kaszás István levele.

 

Észrevétel az MVSZ elnökével készült, a HÍR24-ben megjelent interjúhoz

 

Osztom Patrubány úr kételyeit a kettős állampolgárságról is szóló népszavazás hivatalos végeredményét illetően.

Nagy örömmel  és nem csak várakozással, hanem tettekkel vártuk a 2004. december 5-i népszavazást. Egyesületünk a számunkra elérhető médiákban kérte, hirdette : MONDJATOK IGENT!  Székesfehérvári egyházi személyek segítségével házasulandó fiatalokat vontunk be a kampányunkba, készülve a határok felett megvalósuló kézfogóra: MONDJATOK IGENT!  S ha a nemre buzdító plakátok látványától kissé megtántorodtunk, belekapaszkodtunk e fertelmes papírokba, így azok leszakadtak.

Minél kevesebb esélyt akartunk adni a nem szavazatoknak, ezért magam, is jelentkeztem a Fidesznél, osszanak be szavazatszámlálónak. Székesfehérváron a Szeder lakótelep környékére kerültem. Ott mindig baloldaliak győztek 2010-ig, kivéve 2004. december 5-ét!

Legyenek rá büszkék örökre az ott élők!

A BALOLDALINAK TARTOTT KÖRZETBEN TÖBB LETT AZ IGEN, MINT A NEM! Igaz, hárman is voltunk ott, akik nagyon ügyeltünk a választás tisztaságára.  Így a házhoz kimenő urnás szavazásokon is ott voltunk, nyitott szemmel.

Gyurcsányék  kettős állampolgárságot elutasító undorító kampánya ellenére is az a meggyőződésem, hogy azon honfitársaink nagy része is IGENNEL  szavazott, akik egyébként inkább baloldali kötődésűnek tekinthetőek. Nyilván nem tanították már nekik Bocskai István erdélyi fejedelem hozzánk szóló végakaratát.  „…intvén …a magyarországiakat, hogy az erdélyieket el ne taszítsák, tartsák őket atyafiaiknak, vérüknek."  Azért az  együvé tartozás szellemét teljesen kiirtani nem tudták.  Nagy tudatlanság és szolgalelkűség, no meg félelem és primitívség kellett ahhoz, hogy valaki a nemre szavazzon.

Bár volt már némi – személyemet is érintő tapasztalatom – a választások végeredményét eldöntő szavazatszámlálás különleges eszköztáráról,  most nem akartam elhinni a hivatalos végeredményét a népszavazásnak.  Mindmáig  kételkedem én is, annak tisztaságában. Nagyon fájt a végeredmény. Bizonyára nem mindenkinek. Nem csak az a fontos hová tartunk, hanem az is honnan jövünk. (A nemre biztatók közül sokan máshonnan jöhettek?)

Epilógus: A későbbiekben, már nem kértek fel arra, hogy legyek ott a szavazat számláló bizottságban.

A korábbi rossz tapasztalatok, és a jelenlegi aggályaink ellenére is, az a kérésem, hogy április 6-án most is MONDJUNK IGENT a nemzeti oldal képviselőire.

Tisztelet egyaránt a kettős állampolgárság kezdeményezőinek,  és megvalósítóinak!

 

Kaszás István

Fehérvári Polgári Védegylet

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8199/140202

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.