Grespik László könyvbemutatója a Magyarok Házábanmeghívó

 

Grespikáns, humoros könyvbemutató dedikálással:

 

Grespik László:

Visszadobok kenyérrel

 

2014. február 20-án 18 órától: „Magyarok Háza",

Budapest V. ker., Semmelweis u. 1-3., Bartók-terem

Ingyenes

 

  A Visszadobok kenyérrel kapható a könyvesboltokban és a Magyar Posta könyvárusítóinál. Az amolyan egyszemélyes „stand up comedy"-stílusúra tervezett könyvbemutatón a könyv kedvezményes áron vásárolható meg, ráadásul dedikáltan és feltűnhet meglepetés-vendég is.

  Igazi, szórakoztató történetek és a való élet poénos kommentálása a szerző szemüvegén keresztül. Műfaja (saját elnevezése szerint): humoros publicisztika.

  Grespiktogramokat rajzol a való életről, grespektálást kérve az Olvasóktól. Atipikus stílusban, humorosan, színesen írja le állami vezetői (közigazgatási hivatal-vezetői), ügyvédi és magánélete néhány történését, jellegzetességét, „belülről" és önironikusan tudósítva azokról. A balatonőszödi kormányüdülőből még senki olyan nem „tudósított", aki nyaralt ott. Ügyvéd nem írt még ilyen beleláttató és közvetlen stílusban a jogászi körökről, korokról, kórokról. Joghallgatóknak külön ajánlott belekukkantani leendő szakmájuk színes hátterébe, legyenek majd akár ügyvédek, bírók, ügyészek vagy jogtanácsosok. Más egyetemistákat is szeretettel vár a szerző!

  Keveredik, hullámzik a jó értelemben vett bulvárosság, intimitás és a komolyság. Volt, jelenlegi és leendő közszereplők fel-felbukkannak, névvel, mindig igazi, a szerző által megélt történetekben.

  Több, eddig nem közismert történelmi információt is leír az 50 éve meghalt Kennedyről, akinek köszönhetően a Magyarország elleni amerikai atomrakéta-támadás elmaradt, és magyar tanácsadónőjéről, Enüd McGifferthről, akinek nagyon sok magyar politikai fogoly köszönhette szabadon engedését és aki saját nyílt bevallása szerint majdnem JFK szeretője lett. Közbejöttek a dallasi golyók. Enüdről többszöri személyes találkozása alapján is ír a szerző.

  A könyv borítófotóit Marjai Judit fotóművész, fotómodell készítette, mondván, hogy fura tárgyak társaságában akart lefényképezni néhány dísztököt, vagyis közismert személyt, így Grespik Lászlót is. Az egyik fotón épp visszadob kenyérrel…

  Egyéb intim részletek (a könyvben le nem írtak is) mindezekről élőben a könyvbemutatón.

  A szerző és könyve megtalálható a facebookon is.

 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8219/140219

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.