Magyar Kultúra Napja: Elhárított kazárosítási kísérlet - Meghívó rendkívüli sajtótájékoztatóra

Az elmúlt években egy álcázott kazárosítási kísérlet zajlott, amelynek során megpróbálták az élő székely-magyar rovásírást a halott kazár írásból származtatni. Történt mindez a rovásírás jelkészletének nemzetközi számítógépes szabványosítása folyamatában. A kazárosítási kísérlettel szemben fellépett a Magyarok VIII. Világkongresszusa, amely 2012 augusztusában egyhangú szavazattal (25 igen, 0 nem, 0 tartózkodás) utasította azt vissza.

 

Ezt követően széleskörű összefogás jött létre a rovásírás szakma, a Magyarok Világszövetsége, a Magyarok Szövetsége, a Hun Fokos Szövetség és mintegy félszáz további, a rovásírás hagyományát ápoló egyesület részvételével. Ennek mostanra lett meg az eredménye: a nemzetközi számítógépes szabványosítás folyamatában végképp el lett utasítva az álságos kazárosítási kísérlet.

 

Az ősi székely-magyar rovásírás, nemzeti kulturális örökségünk e kiemelkedő értékének életében kiemelt jelentőségű eseményről a Magyar Kultúra Napján rendkívüli sajtótájékoztató keretében számol be Friedrich Klára, Gyetvay György Gergely, Dr. Mandics György, Szakács Gábor és Szondi Miklós. A sajtótájékoztató házigazdája Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke.

 

Időpont: 2014. január 22. (szerda) 11:00 óra

 

Helyszín: MVSZ – Magyarok Háza (1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.)

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt.

 

 

 

A sajtótájékoztató megtekinthető a világhálón, ide kattintva:

 

http://new.livestream.com/accounts/2560855/events/2489667

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8183/140121

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.