Válasz a 168 óra provokációjára

A 168 óra című, Budapesten megjelenő országos terjesztésű hetilap, főszerkesztőjének tollával olyan nemtelen személyiség elleni támadást engedett meg magának, amely nem maradhat sem szó, sem következmények nélkül.

Címlapon, főszerkesztői tárcában, háborús hangvételű írások között elhelyezve, a Például Patrubány c. iromány kimeríti a hamis tájékoztatás, és a jó hírnévhez való jog megsértésének polgári jogi, valamint a becsületsértés, a személy elleni uszítás és a közösség elleni izgatás büntető jogi kategóriák tényállását.

A profi manipulátor eszköztárának finomságait felvonultató iromány egy a holokauszt-leszármazottak érzelmeit felkorbácsoló alantas hamisításra van kihegyezve: „(Patrubány) Pontosan tudja, hogy vitéz nagybányai Horthy Miklós őfőméltósága mit művelt az országgal, milyen súlyú felelősség terheli magyar állampolgárok gázkamrába indításáért." A Klub Rádiónak adott Patrubány-interjúval kapcsolatban azonban ennek a gyanúja sem vetődhet fel. Az MVSZ elnöke ennek tételesen az ellenkezőjét állítja. Mester Ákos ezzel a fogásával semmibe veszi az elemi újságírói etikát és a média törvény ellen is vét.

Az írás utolsó bekezdése, annak ellenére, hogy szerzője megpróbál a véleménynyilvánítás szabadságának leple mögé bújni, felveti az elkövető büntető jogi felelősségét. Megengedhetetlennek tartjuk, hogy egy közszereplőt valamely nyilvános szereplése miatt, közmegvetésre méltónak minősítsenek. Súlyosbító körülmény, hogy ezt Mester Ákos anélkül teszi, hogy az általa célkeresztbe vett személy egyetlen állítását is cáfolná. Ez a mondat Patrubány Miklós személye elleni uszítás, amelynek súlyosságát bizonyítják a szöveg által felajzott olvasók fenyegető on-line „kommentjei". Patrubány Miklós a 168 óra által megtámadott nyilatkozatát a Klub Rádióban nem magánemberként, hanem a Magyarok Világszövetségének elnöke minőségében tette. Ezért Mester Ákos inzultusa egyben a magyarok közösségét megjelenítő Magyarok Világszövetsége elleni közösségi izgatás is.

A Magyarok Világszövetsége köszönetet mond elnökének a Klub Rádióban mondott kiegyensúlyozott, a történelmi igazságra összpontosító, kiemelkedő interjúért. Egyben elutasítja az MVSZ szervezete és elnöke jó hírnevének durva megsértését, amiért polgári peres eljárást indít a 168 óra és Mester Ákos ellen. Becsületsértés, személy elleni uszítás és közösség elleni izgatás miatt pedig bűnvádi feljelentést tesz.

 

Budapest, 2013. december 10-én

                                                                                              A Magyarok Világszövetsége

 


MVSZ Sajtószolgálat

8149/131210

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.