Például Mester Ákos - Észérvvel nemmegy neki, hát "démonizál" - Balla József elallgatott vitairata

Mester Ákos, a 168 óra c. lap főszerkesztője nemtelen támadást intézett a Patrubány Miklós, az MVSZ elnöke ellen. A Magyarok Világszövetsége provokációnak nevezte a Mester-írást és jogi következményeket helyezett kilátásba. Balla József egy vitairatban válaszolt Mester Ákosnak, ám a 168 óra nem közölte írását, amelyet a szerző kérésére alább sajtószolgálatunk közzétesz.

 

Észérvvel nem megy neki, hát „démonizál"

Például Mester Ákos      

Ha valakinek az észérvek nem mennek, hát Mester Ákosnak nagyon nem! Kijárta ő ezt az iskolát. Őskomcsi ő. Már nyolc évvel 1956 vérbe fojtása után, 24 éves korában bevette magát a pártállam legfőbb rádiójába-televíziójába, és ki sem kopott onnan a rendszerváltásig. Ha élne Orwell, róla formázná magát a „kettős beszédet" („double talk"). Igaz, semmi kételyt nem hagy Mester az olvasóban 2013. nov. 28-i, „Kíméletlen érzelmi fogyatékos - Például Patrubány" c. szellemi hányadéka után. (http://www.168ora.hu/velemeny/patrubany-miklos-horthy-szobor-csocselek-tiltakozas-hegedus-120925.html)

Thomas Mann Cipollájához, a „Varázslóhoz" hasonlatosan emberi lényből szörnnyé, bármivé, mi szeszélyét kielégíti, fokozza le vitapartnerét... Mert Mester vitára, eszmecserére képtelen! Az őskomcsi  „mestersége" épp azokra a lélekölő, testszakajtó rendszerekre emlékeztet, melyekről – legalábbis arról, melyet Mester elegánsan elfelejt – sokat tudna neki mondani pl. az alábbi két Nobel-díjas. Ha még élnének! Az író, igaz hazafi és mélységesen keresztény hitű: A. Szolzsenyicin és A. Szaharov, az atomfizikus és Nobel-békedíjas. El tudnák neki például mondani, hogy bevett gyakorlat volt a Gulágon meg a vörös állam „különleges" klinikáin, hogy a dogma iránti „érzelmi fogyatékosokat" injekciózták. - S akkor még szerencséjük is volt, hogy csak ezt tették velük…!

Őskomcsink valójában jóval messzebb megy! De előbb nézzük, mit nem tud megemészteni, mivel képtelen - mind szellemi, mind erkölcsi-, s igen: érzelmi fogyatékai miatt… -, vitába szállni? Azzal, hogy Patrubány Miklós ki mert állni a nov. 3-án, a Szabadság-téri Hazatérés Templomban Horthy kormányzó szobrát felavató ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész és felekezete, de mindenek előtt Horthy Miklós mellett! Egyben elítélte a Templom elé csődített, a hálaadó istentiszteletet és szoboravatást ordibálással, gyalázkodással zavaró, őrjöngő csőcseléket. („Csőcselékkel a gyülekezet ellen – Horthy Miklós kormányzó és szoborállítói védelmében. A Magyarok Világszövetsége közleménye" http://kutasi.blogspot.hu/2013/11/18020-magyarok- vilagszovetsege.html)

Később a Klubrádió kérdezte az MVSZ elnökét az eseménnyel, ill. álláspontjával kapcsolatban. „Barátaim biztatására – utólag – meghallgattam", írja Mester Ákos. „Horthy lehet, hogy antiszemita volt, mert nem rokonszenvezett a zsidókkal - nyilatkozta Patrubány Miklós -, meg nem szerette őket, de attól még, mint államférfi maradéktalanul ellátta a kötelességét az ország zsidó állampolgáraival szemben is." Ez volt, ami, mint az átkosban vagy ki tudja hol magába szívott feltételes reflex, katapultálta a Mesterben szunnyadó Cipollát! „Kis hányinger, mély levegővétel, rövid reagálás" - írja. „Én nem gondolom, hogy Patrubánynak silányak a történelmi ismeretei - folytatja Mester. - Ellenkezőleg! Pontosan tudja, hogy vitéz nagybányai Horthy Miklós őfőméltósága mit művelt az országgal, milyen súlyú felelősség terheli magyar állampolgárok gázkamrába indításáért."

S itt, e ponton veszíti el kevés hitelességét Mester Ákos. Ahelyett, hogy érvre, jól megfontolt, tényekkel alátámasztott érvvel válaszolna, felfedi igazi arcát: Cipollát. „Patrubány …nem tudatlan, nem ismerethiányos. Kíméletlen érzelmi fogyatékos, aki méltó a közmegvetésre. Szerintem." (Dőlt betűs kiemelés hozzáadva: B. J.) Ön, Mester Ákos, amint az angol mondja: „open seasont" – a szélsőséges muzulmánok „fatvának" hívnák -, hirdetett Patrubány Miklós ellen! „Open season". Eredetileg a vadak kilövésére engedélyezett időszakot jelenti, majd valaki gyalázásának (vagy akár annál többnek) a „szabadsága" értelmében lett használatos! S a „vad", akit ön, a „Varázsló", azzá fokozott le…, a vad: Patrubány Miklós(!?), a Magyarok Világszövetségének elnöke!?

Végezetül, hogy kissé hozzásegítsem Horthy kormányzó szerepének és az ön embertársainak, akik – mint pl. Patrubány Miklós -, ezerszer többet tettek a magyarságért, tárgyilagosabb megítéléséhez, figyelmébe ajánlom, az ez év dec. 3. keltezéssel társutas lapjuknak, a Népszavának küldött cikkem („Miért ne védené Horthyt Patrubány - nemtelen támadással szemben?") ide vonatkozó bekezdését. Az csak természetes ugye(?), hogy a lap nem közölte le válaszcikkem!

„A legsúlyosabb vád, amit Horthy Miklósnak szegeznek: a zsidók deportálása. Mit tehetett ellene és mit tudott a zsidók deportálása céljáról? ...Hitler 1944 márc. 18-án a németországi Klessheimbe invitálta Horthy kormányzót. Egy nappal később, Horthy távolléte idején egy háromszázezres német hadsereg bevonul Magyarországra. „A kormányzó csak a megszállás kényszere alatt járult hozzá, hogy a zsidókat munkaszolgálatra vigyék Németországba, mert csak arról volt szó, miután Auschwitzról a háború befejezése előtt senki, semmit sem tudott" – írta Lits Ernő a Sorsunk c. lapban. Lits tagja volt a Weltdienst vendégeként 1944 júniusában Eppenheimba hívott magyar küldöttségnek. Később esküvel erősítette meg a Pohl generálistól ott hallottakat. „A német birodalom területére kitelepítendő magyarországi zsidókat a német hadiiparban fogják foglalkoztatni, ugyanolyan feltételek mellett, mint a német és külföldi munkásokat." (Ausztrália, Lithgow, 1958. júl. 8.) Tehát ennyit, s ennél többet aligha tudhatott Horthy Miklós a deportálások céljáról!"

Utoljára, ha már nem hajlandó elgondolkodni Thomas Mann, Szolzsenyicin vagy Szaharov, a történelem ma is érthető üzenetén, a tanács, amit – ellentétben önnel –, a történelem némi ismeretében adnék, a következő: vigyázzon, mert aki nem tanul a múltból, arra az keményen visszaüt!

Balla József

Budapest, 2013. 12. 10. 

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8151/131212

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.