Megszentelt december 5-e

A Magyarok Világszövetsége elégtétellel nyugtázza, hogy 9 év múltán, december 5-e – minden fájdalma ellenére és minden fájdalmával  együtt – a helyére kerül, mint a magyar nemzet Trianon utáni életének egyik meghatározó, jövőt formáló eseménye.

2013. december 5-én az Országházban Böjte Csaba – ötszázezredikként – letette a magyar állampolgársági esküt. Ezzel mind Böjte Csaba, mind a magyar állam megszentelte december 5-ét. Most már nem tűnik üres, alkalmi szólamnak sem Kövér László Házelnök, sem Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes korábbi nyilatkozata:

„2004. december 5-én új korszak kezdődött a magyarság életében." (Kövér László, Duna TV- 2010)

„December 5-én a magyar emberek többsége igennel szavazott, és az ő politikai akaratuk természetes küldetést és kötelezettséget jelent számunkra, hogy ennek a politikai akaratnak megfelelően is ezt a törvényt meghozzuk." (Semjén Zsolt, 2010, Országgyűlés, az állampolgársági törvény indoklása)

A Magyarok Világszövetsége, mint a 2004. december 5-i népszavazás kezdeményezője és megszenvedője, mindig is helyén értékelte a nemzetpolitikai jelentőségű eseményt, lásd a Magyarok Világszövetségének Alapszabályát és Patrubány Miklós 2004. december 23-án kelt Csak akkor című elemzését.

„A 2004. december 5-i népszavazás a Magyarok Világszövetsége által a külhoni magyarok magyar állampolgárságának visszaadásáért, a magyar nemzet határmódosítások nélküli újraegyesítéséért folytatott egy évtizedes, következetes és szakszerű harcának egy demokratikus jogállamban utolsó lehetséges lépése – annak betetőzése – volt, a Magyarok Világszövetsége több mint hét évtizedes történetének legjelentősebb nemzetstratégiai cselekedete." ( A Magyarok Világszövetsége Alapszabálya)

 

MVSZ Sajtószolgálat

8140/131205 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.