Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadásainak sorozata elkezdődött


Hat hónappal Rácz Sándor temetése után, 2013. november 23-án jelentette be Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke, hogy folytatni kívánja azoknak a nemzetpolitikai előadásoknak sorát, amelyeket az MVSZ néhai tiszteletbeli elnöke 2005. október 23-án indított, majd honosított meg, és amelyeket hét éven keresztül minden hónap 23. napján hiánytalanul megtartott. Patrubány Miklós nemzetpolitikai előadásaira ezután minden hónap 15. napján kerül sor.

 

A Szent László Magyarságtudományi Akadémia keretében megtartott első előadása során egy Rácz Sándor-portré és az előtte égő gyertyaszál emlékeztetett arra, akit Patrubány Miklós a második világháborút követő időszak legnagyobb magyar politikusának nevezett, és akinek temetésén, az elhunyt végakaratát teljesítve, ő maga mondott búcsúbeszédet. Az 1956 – út a Szent Korona országa felé c. előadás másik fontos szimbolikus elemeként az előadói asztalon egy kis Szent Koronát helyeztek el, előtte a Magyarok VIII. Világkongresszusának a magyar nemzet új meghatározását tartalmazó nemzetstratégiai kötetével, melynek címe: Jövő a Szent korona jegyében.

 

Hősiesség – Tisztesség – Méltóság, ekképp foglalta össze a Magyarok Világszövetségének elnöke az 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc lényegét, melyet az ugyancsak az idén elhunyt Hegedűs Loránt püspököt idézve „valóságos üdvtörténeti jelentőségű eseménynek" nevezett. 1956-ot a Szent Korona tanon alapuló történelmi magyar alkotmánnyal az köti össze, hangsúlyozta az előadó, hogy mindkettő a magyar nemzet lényegéből fakad. Mindkettőnek központi értékeként az emberi méltóság tisztelete jelenik meg.

 

A Magyarok Világkongresszusának tavalyi határozatára alapozva az elnök tévelygésnek nevezett minden olyan nemzetpolitikát, amely nem a történelmi magyar alkotmány jogfolytonosságának visszahelyezését tűzi ki első számú feladataként, ezzel magyarázva Magyarországnak és a magyar nemzetnek a kommunizmus bukása utáni két évtizedben megtapasztalt hanyatlását is.

 

Patrubány Miklós bejelentette, hogy ezt követően minden hónap 15. napján tartja majd meg nemzetpolitikai előadását, ezzel is emléket állítva a Mátyás király halálát követő öt évszázad egyetlen győztes magyar szabadságharcára, a Bocskai István erdélyi fejedelem vezette szabadságharcra, amely 1604. október 15-én robbant ki.

 

A november 23-án elhangzott előadás első része a világhálón megtekinthető, ide kattintva.

 

 

A kis Szent Korona

 

MVSZ Sajtószolgálat

8121/131124

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.