48. - A Szent László-MTA e heti előadásai

Az év 48. hetén a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, mint egyetemes magyar népfőiskola, az alábbi előadásokat szervezi Budapesten, a Magyarok Házában. A hét előadói:  Siklósi András: A dualizáció csődje, a jövő körvonalai, Varga István:  A  szervezett magánhatalom és a magyar nemzet sorskérdései ― A hitel, kölcsön, uzsora  – a fogalomzavar világa,  Csonti István:  Palóc regevilág – 100 éve született Paál Zoltán ― A magyarság kialakulásának története az Arvisurában,  Dr. Popovics Tibor Miklós: A magyar nemzet –  A Szent Korona országa és a ruszinok, mint II. Rákóczi Ferenc fejedelem leghűségesebb népe, „gens fidelissima" címmel tartanak előadást. Az előadások a világháló segítségével, a világ bármely pontján élőben követhetőek.

 

25. hétfő

17-19 óra ― Bartók-terem ― A dualizáció csődje, a jövő körvonalai― A Herman Ottó Társaság közös előadása a Szt. László-MTA-val. Előadó: Siklósi András kutató, Sz.T.E.

 

26. kedd

18-20 óra ― Bartók-terem ― A szervezett magánhatalom és a magyar nemzet sorskérdései ― A hitel, kölcsön, uzsora  – a fogalomzavar világa - Előadó:Varga István közgazdász

 

27. szerda

17-19 óra ― Bartók-terem ― Palóc regevilág – 100 éve született Paál Zoltán ― A magyarság kialakulásának története az Arvisurában. Előadó: Csonti István. Belépődíjas

 

29. péntek

18 óra― Bartók-terem ― A vaddiófa árnyéka ― Filmvetítés 1956 legendás alakja, Rácz Sándor életéről. A vetítés megtekintése belépődíjas.

 

30. szombat

17-19 óra ― Bartók-terem ― A magyar nemzet –  A Szent Korona országa és a ruszinok, mint II. Rákóczi Ferenc fejedelem leghűségesebb népe, „gens fidelissima" ― A Szt.László-MTA előadása. Előadó: Dr. Popovics Tibor Miklós.

 

MVSZ Sajtószolgálat

8122/13125

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.