Székelyföld: óriáslobogók érkeznek az MVSZ küldöttségével


Ötvenfős autóbusszal és több városból induló kisebb gépkocsikkal, mintegy százfős küldöttséggel vesz részt a Magyarok Világszövetsége a székelyek „nagy menetelésén". A küldöttséget Patrubány Miklós elnök vezeti, és jelen lesz Oláh István, Kárpát-medencei térségi elnök, valamint Bottyán Zoltán térségi alelnök is.

 

Az MVSZ-küldöttséghez csatlakozik a Székelyföldön a Fejér Szövetség mintegy húszfős küldöttsége.

 

A világ magyarságának támogatását megjelenítő MVSZ-küldöttség két helyszínen menetel: Szentivánlaborfalván, ahol a Borsos Géza térségi alelnök vezette gyergyócsomafalvi küldöttséggel találkozik, valamint a Rétyi Nyírnél megrendezendő központi rendezvényen.

 

Az MVSZ küldöttségével érkezik az a hét db, 3x5 méteres óriáslobogó, amelyet Tolnai Attila és Gál István készíttetett. A magyar nemzeti lobogó mellé felsorakoznak az önrendelkezési harc különböző szakaszaiban lévő népek lobogói: a baszk, a katalán, a skót, a dél-tiroli és a székely.

 

A Magyarok Világszövetsége meggyőződéssel támogatja a székely nép önrendelkezési törekvéseit, ám ahhoz, hogy e törekvéseket siker koronázza, paradigmaváltást tart szükségesnek, amelyet a Szövetség elnöke a minap sajtótájékoztatón ismertetett.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

8077/131025

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.