A székelyek "nagy menetelése" és az idősek, betegek

Hogyan vehet részt az idősebb, beteg magyar testvér ezen a nagy menetelésen?

Mindszenty József Magyarország hercegprímása, valamint Márton Áron az erdélyi magyarok nagy püspöke gondolata jut eszembe: „Ha lesz egymillió imádkozó magyar, nem féltem ezt a nemzetet!"

Milyen jó lenne, ha ezen a napon a Kárpát-medencében és a világ minden pontján élő magyarok, templomokban, közösségekben összegyűlnének és imádkoznának. Az ima hatalmas ereje csodát tehetne, ha egymillió magyar szíve egyszerre imára dobbanna.

A Történelmi Vitézi Rend kolozsvári székének tagjai 13 órától a Szent Kamill kápolnában szentmisén vesznek részt.  A közös ima a menetelőket erősíti és védelmezi.

Imádkozzuk közösen: „Mennyei Atyánk, mindenható Istenünk, színed elé járulunk, Benned bízva és Hozzád könyörögve kicsiny nemzetünkért. Már nem szabadságharcot folytatunk, élet-halál küzdelmet vívunk. Dávid szembe mert szállni Góliáttal és győzött, mert Te, Urunk, vele voltál. Mi is ezzel a hittel álltunk és állunk a harcban. Hisszük, hogy számíthatunk a Te segítségedre. Imádkozzunk vezetőinkért is, hogy Istenhez hűen vezessék országunkat, nemzetünket... Segítsd őket, segíts minket Szentlelked erejével, mert Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen." 

 

Kolozsvár, 2013. október 21.

 

                                               v. Tokay Rozália

      székkapitány, hadnagy

 

Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

8079/131025

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.