Újból nyitva a Magyarok Háza

Orbán József, a Magyarok Világszövetsége székháza (Magyarok Háza) üzemeltetőjének vezetője hétfőn, június 3-án délután, pár perccel fél négy után tájékoztatta Sajtószolgálatunkat, hogy a katasztrófavédelmi hatóság újból engedélyezte a székház működését. A hétvégén a Ház üzemeltetői elhárították a katasztrófavédelmi hatóság által kifogásolt valamennyi műszaki és szervezési jellegű akadályt. Ennek alapján ma reggel 8 órakor hivatalosan is kérelmezték a székház üzemeltetését megtiltó hatósági határozat visszavonását. A hatóság ellenőrei 15 óra előtt érkeztek meg a székházba, és mindent rendben találtak, minek következtében írásban is visszavonták a május 30-án kelt tiltó határozatot.

Tekintettel arra, hogy a székház bejárati ajtaja továbbra is befelé nyílik, a Magyarok Házának vezetősége szabályzatába foglalta, hogy minden olyan rendezvény idejére, amelyet több mint ötvenen látogatnak, kiemelik sarkából a bejárati ajtót. A megoldás nem túl elegáns, de vállalni kellett ahhoz, hogy az MVSZ székházába visszatérhessen az élet.

A Magyarok Világszövetségének székházát az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozatának Budapestre tervezett értekezletének nyitónapján zárták be egy hamis bombariadó folytatásaként.

Az újranyitás utáni első előadást a Szent László Magyarságtudományi Akadémia keretében Dr. Drábik János, a Szt.László-MTA elnöke június 4-én, kedden 18 órakor tartja a Bartók-teremben, az Új Honfoglalás – Hogyan lehet megoldani Magyarország pénzügyi problémáit?című előadás-sorozat befejező részeként, melynek címe: Miért szükséges a közpénzrendszer visszaállítása?

MVSZ Sajtószolgálat

7916/130603

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.