A Magyarok Házában nem látogatható a częstochowai Fekete Szűzanya

A katasztrófavédelem által bezáratott Magyarok Házában szünetel a częstochowai Fekete Szűzanya kegyképe másolatának látogatása. Az érdeklődő keresztényeket arra kérik, hogy kövessék az MVSZ honlapját (www.mvsz.hu), illetve telefonáljanak a 485-40-60-as központi számra. Itt tájékozódhatnak arról, hogy a hatóság mikor oldja fel a Magyarok Világszövetsége székházának zárlatát.

 

A katasztrófavédelem 2013. május 30-án, egy hamis bombariadóhoz kapcsolódóan szállt ki és azonnali hatállyal betiltotta a Magyarok Házának működtetését. Az azonnali intézkedést azzal indokolták, hogy az épület bejárati ajtaja befelé nyílik, és a ház tűzvédelmi szabályzata nem korlátozza 50 főre az épületben egyidejűleg tartózkodók számát, ahogyan azt a legújabb szabályok ilyen esetre előírják.

 

Az MVSZ székháza, Budapesten az Astoriával átellenben található. Beépített területe mintegy 6000 négyzetméter. Termei egyidejűleg 1.500 fő befogadására alkalmasak. Meglévő tűzvédelmi szabályzatának számításai szerint a biztonságos menekülés 800 fő számára biztosított. Katasztrófaesemények az épület másfél évszázados fennállása óta nem ismeretesek.

 

Az épület a 19. század végén készült, majd a Széchenyi István alapította Nemzeti Kaszinónak adott otthont. A második világháborút követően az 1945-ös választásokon győztes Kisgazdapárt székháza. A kommunista hatalomátvétel után a szovjet kultúra háza. A magyar állam 1994-ben, Boross Péter miniszterelnöksége idején adta 99 évre a Magyarok Világszövetségének használatába. A Magyarok Háza az MVSZ hivatalos székhelye. A katasztrófavédelmi hatóság intézkedése nyomán működése jelenleg teljes körűen betiltva.

 

 

Korábbi közleményünk:

A Częstochowa-i Fekete Szűzanya kegyképének másolata az MVSZ székházában

 

A Częstochowa-i Fekete Szűzanya kegyképének másolata áll annak a
kiállításnak a középpontjában, amelyet a Magyarok Világszövetségének
székházában nyitottak meg. Az életvédő Alfa Szövetség és az MVSZ szervezésében
szervezett fényképkiállítás azt az utat dokumentálja, amelyet a kegykép tavaly
ősszel a Kárpát-medencében tett meg, a magzati élet védelmében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7912/130601

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.