Rácz Sándortól búcsúzik a hangszeres Kodály-módszer kidogozója

A Helsinkiben élő, számos nyugati egyetemen tanító Dr. Szilvay Géza nyilvános búcsúlevelet juttatott el Sajtószolgálatunkhoz. Szilvay Géza és testvére Csaba együtt dolgozták ki a hangszeres zeneoktatás „Kodály-módszerét". Géza 2003 óta a Magyarok Világszövetsége Védnöki Testületének tagja.

 

Búcsú Rácz Sándortól

Mély tisztelettel búcsúzom attól az embertől, akinek a nevét a Szabad Kossuth Rádió forradalmi műsorában 1956 őszén, tizenhárom éves gyermekként hallottam először. A novemberi, tragikus fordulat után családunk szorongva, imára kulcsolt kézzel kísérte figyelemmel heroikus küzdelmét.

Sztrájk.

A nyugati országokban minimális, gyakran szinte nevetségesen kicsiny előnyök érdekében is szerveznek munkabeszüntetést. A Rácz Sándor vezette sztrájk a haza, a nemzet szabadságáért valósult meg.

Letartóztatásának körülményei Török Bálint és Maléter Pál elfogatására emlékeztetnek. A börtön nem törte meg és talán jóvátehetetlen kár, hogy Rácz Sándor nem válhatott magyar Mandelává.

Féltve  és hálásan őrzöm dedikált könyveit. Nevét, hazát és nemzetét mentő munkásságát külhonban született gyermekeimnek és unokáimnak is tanítom.

Dr. Szilvay Géza,

az MVSZ Védnöki Testületének tagja

Helsinki

 

MVSZ Sajtószolgálat

7888/130517

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.