Még egy húsvéti ajándék: Szaniszlót kitünteti az MVSZ


Szaniszló Ferencet, az ECHO TV VILÁG-PANORÁMA című műsorának felelős szerkesztőjét a Magyarok Világszövetsége A MAGYAR NEMZETÉRT érdemérem ezüst fokozatával tüntette ki. Az érdemérem kitüntetettjeinek nevét viselő emlékfát is ültetnek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban.

 

A MAGYAR NEMZETÉRT érdemérmet a Magyarok Világszövetségének elnöke ítéli oda az MVSZ elnökségi tagjainak ill. szövetségi szintű vezető tisztségviselőinek javaslata alapján.

Szaniszló Ferencet a kitüntetésre Dr. Drábik János, az MVSZ Stratégiai Bizottságának elnöke, Oláh István és Felber Zoltán térségi elnökök, Bottyán Zoltán térségi alelnök valamint Hompoth Zoltán, az MVSZ Elnökségének tagja jelölték.

 

A Patrubány Miklós elnök által aláírt, az érdemérmet kísérő emléklap szövege így fogalmaz: „több évtizedes kiemelkedő oknyomozó újságírói munkásságának és nemzetszolgálatának elismeréseként, valamint a magyar minisztérium részéről őt ért megaláztatás ellentételezéseként", egyértelműen utalva Szaniszló Ferenc közelmúltbeli, meghurcoltatással felérő megalázására. (Balog Zoltán miniszter odaítélte Szaniszló Ferencnek a Táncsics-díjat, majd pár nap elteltével felszólította az újságírót, hogy adja vissza a kitüntetést.)

 

A kitüntetést az MVSZ április végén esedékes Küldöttgyűlése keretében adják át.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7834/130328

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.