A Szent László-MTA e heti előadásai

Az év 17. hetén a Szent László Magyarságtudományi Akadémia, mint egyetemes magyar népfőiskola, az alábbi előadásokat szervezi Budapesten, a Magyarok Házában. A hét előadói: Ludwig Rezső  A Szent Korona a magyarság életében, a Szent Korona abroncsának méretrendszerei, Friedrich Klára A székely-magyar rovásírás története és elsajátítása címmel, Dr. Bene Gábor A nemzet fogalma az MSZ eddigi határozatainak fényében, majd Dr. Font Erzsébet A tanyák múltja és jövője címmel tart előadást. Az előadások a világháló segítségével a világ bármely pontján élőben követhetőek.

22. hétfő

17 óra ―  Bartók-terem ― Herman Ottó TársaságSzt.László-MTA ― A Szent Korona a magyarság életében. A Szent Korona abroncsának méretrendszerei. Filmvetítéses előadás. Előadó: Ludwig Rezső kutató, aranyműves

23. kedd

18 óra —  Bartók-terem ― Szt.László-MTA ― A székely-magyar rovásírás története és elsajátítása. X./VIII. Előadó: Friedrich Klára rovásírás kutató

27. szombat

15 óra Bartók-terem ― Szt.László-MTA ― Jövő a Szent Korona jegyében

A Magyarok VIII. Világkongresszusa anyagainak feldolgozása 

I.         rész 15-17 óra között – A magyar nemzet új meghatározásaA nemzet fogalma az MSZ eddigi határozatainak fényében címmel Dr. Bene Gábor jogász, az MSZ küldötte tartja befejező előadását, majd Dr. Drábik Jánossal, a Szt.László-MTA elnökével és Bottyán Zoltán ügyvezető elnökkel folytat beszélgetést a témáról.

II. rész  17-19 óra között „Nem én kiáltok, a föld dübörög" ― a földről, vízről, élelemről szóló konferencia tükrében – A tanyák múltja és jövője címmel Dr. Font Erzsébet vidékfejlesztő, építészmérnök előadása, majd beszélgetés hallgatható, amelyet Dr. Boór Ferenc egyetemi oktató és Fetzer János, a TAHSZ főszervezője, középiskolai tanár moderál.

 

A helyszínen megvásárolható a Magyarok VIII. Világkongresszusának már megjelent első kötete, amelyet a beiratkozott hallgatók 33%-os kedvezménnyel, 2000 forintért vehetnek meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7853/130422

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.