Székely nemzeti zászló az MVSZ-nél kaphatóPolgármesteri hivatalok és magánszemélyek részéről fokozott igény mutatkozik székely zászlók és lobogók iránt.

 

A Magyarok Világszövetségénél e szimbólumok elfogadásuk óta mindig kaphatók.

 

Jelenleg is vannak készleten, 70*110 cm-es méretben.

 

 

Megrendeléseket az mvsz@mvsz.hu  címen fogadnak.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7772/130214

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

From: MVSZ Sajtószolgálat [mailto:sajtoszolgalat@mvsz.hu]
Sent: Monday, February 11, 2013 1:40 PM
To: MVSZ Sajtószolgálat (sajtoszolgalat@mvsz.hu)
Subject: Folytatódó román rendőrségi eljárás a Wass Albert-felolvasás miatt és a székely nemzeti zászló
Importance: High

 

Ma újabb négy gyergyócsomafalvi székely embert, közöttük egy nyolcvan évnél idősebbet idéztek be a gyergyószentmiklósi rendőrségre azért, mert két héttel ezelőtt Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alapító alelnöke egy rendezvényen felolvasott egy részletet Wass Albert Tizenhárom almafa című regényéből.

 

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ügyészségre, majd a rendőrségre beidézett Borsos Gézát a román hatóságok figyelmeztették, hogy a román kormány 31/2002. számú határozatának 5. paragrafusa alapján 3 hónaptól 3 évig terjedő börtönbüntetéssel sújtják az emberiség elleni bűntettekért elítéltek emlékének ápolását, így Wass Albertét is, akit 1946. március 13-án, a kolozsvári törvényszék távollétében halálra ítélt egy olyan vélt bűncselekményért, amelyet ő sohasem követett el.

 

A magyarellenes indíttatás bizonyítékaként megemlítettük, hogy Romániában senkit nem börtönöztek be Ion Antonescu marsall kultuszának  ápolásáért, jóllehet az egykori államfőt háborús bűnök miatt halálra ítélték és kivégezték. Ennek ellenére, 1989 után Romániában több városban közteret neveztek el róla, illetve szobrot állítottak neki.

 

 

A Wass Albert-felolvavás bűnügyként való kezelése összefügghet a román állam által betiltással fenyegetett székely nemzeti zászló ügyével.

 

A székely nemzeti szimbólumok – közöttük a székely nemzeti zászló – megalkotását és a Székelyföld hivatalos szimbólumaikénti elfogadásukat ugyancsak Borsos Géza indítványozta, aki 2003 tavaszán a Székely Nemzeti Tanács megalapítását kezdeményezte, és annak megalakulása óta alelnöke.

 

Borsos Géza számtantanárként és iskolaigazgatóként meghatározó szerepet játszott Gyergyócsomafalva és az egész gyergyói medence életében. 1990-1992 között a bukaresti parlament tagja. 2000 óta a Magyarok Világszövetsége elnökségi tagja, 2012 óta az MVSZ Kárpát-medence Térségének alelnöke.

 

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7738/130211

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.