Elhunyt Gőgh Katalin, az MVSZ Németországi Országos Tanácsa vezetője


Gőghné Veres Katalin 1947-ben Túrkevén látta meg a napvilágot, később Vértesboglárra költöztek. Budapesten végezte el a vegyipari technikumot. Fiatalon kikerült Berlinbe, itt járt főiskolára.

Élt Berlinben, Kölnben, Münchenben. 17 éven keresztül mint szimultán  tolmács dolgozott, amit nehéz volt a gyerekneveléssel összehangolni. Ezért más tevékenységet keresett magának. Így  különböző vállalatoknál, illetve kórházban dolgozott.

 

Két gyermekük van, egy fiú és egy lány. Nagy gondot fordított a gyerekek nevelésében a magyar identitás megtartására, a magyar kultúra továbbadására és mindenekelőtt a nyelv tökéletes elsajátítására.

A magyar közösségben aktívan vett részt. Szociális beállítottsága késztette, hogy térítésmentesen tevékenykedjen a müncheni Magyar Karitász munkájában. Rendszeresen részt vett a Magyar Katolikus Misszió rendezvényein.

A Magyarok Világszövetségének égisze alatt több kulturális, történelmi előadást, megemlékezést szervezett Trianonról és nemzeti ünnepeinkről.

 

Melegszívű, családszerető, vallásos, elveihez a nehéz körülmények között is hű ember volt. Szerette a zenét, a művészeteket, érdeklődött a történelem és a kultúra iránt. A nyelvekkel nem csak hivatásból, hanem kedvtelésből is foglalkozott. A német mellett beszélt angolul és spanyolul.

 

Halála nem csak a családtagoknak pótolhatatlan veszteség, hanem a müncheni magyarság is szegényebb lett egy cselekvő, a magyarságért tevő emberrel.

 

A Magyarok Világszövetsége Németországi Országos Tanácsa tavaly megválasztott elnöke volt.

Nyugodjék békében!

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7733/130206

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.