Dr. Sir J. J. Modi a magyarokról - A magyar nemzet


J. J. Modi jeles indiai tudós 1925-ben Budapestre látogatott, és a Magyar Tudományos Akadémián, népes hallgatóság előtt tartott előadásában így szólt a magyarokról:

 

„Áldottak legyetek magyarok, Atilla népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek arról, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak, s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottai. Így a magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim során a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Atilla a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint minden igaz hős, lovagias és nagylelkű is volt, amit Róma alól történt visszavonulásával a legcsodálatosabb módon bizonyított be" – olvashatjuk az MTF-14-ben.

 

Dr. Sir J. J. Modi (1854-1933) – teljes nevén Shams-Ul-Ulama Dr. Sir Jivanji Jamshedji Modi – indiai tudós Mumbai-ban (korábban Bombay) élt. Itt mellékelt képe és a munkásságát hirdető J. J. Modi könyvtár az ottani Cama Intézet-ben található. J.J. Modi párszi (perzsa) eredetű, gazdag indiai család sarja, történelem és angol szakos diplomát szerzett az egyetemen. 1915-ben megismerte a heftalita, azaz a fehér hunok történetét, akik a mai Afganisztán felől érkezve hódították meg Észak-Indiát. Kutatásait ezt követően a heftalita hunok, és Atilla hunjai tanulmányozásának szentelte. Magyarországra – Zajti Ferenc közvetítésével – Horthy Miklós kormányzó meghívására érkezett.

 

Kép és adatok: Dr. Aradi Éva

 

A magyar nemet új meghatározását, avagy a nemzet új, magyar meghatározását 2012. augusztus 20-án fogadta el a Magyarok VIII. Világkongresszusa. Két változatban is kiadtuk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„A magyarság az a rejtélyes módon megmaradt nép, amely őrzi egy, a görög-római civilizáció előtti, jelentős civilizáció nyelvét, kisebb mértékben kultúráját és még kisebb mértékben – a szerves műveltség, a mitológia, az archaikus népmese által – a hitvilágát…"

Részlet a magyar nemzet új meghatározásából

 

 

·         A magyarságtudományi füzetnyi válogatás ára: 600 Ft

 

·         A valamennyi dolgozatot tartalmazó, 512 oldalas kötet ára: 3000 Ft

 

Ha átutalja a kért könyv ellenértékét, másnap postázzuk.

Magyarországi címre történő postázás esetén – karácsonyi felajánlásként – az ár magába foglalja a postaköltséget is.

 

Ne feledje a pontos postázási címet feltüntetni!

 

Belföldi átutalás esetén a bankszámla: 10300002-20102159-70833285

 

Külföldi átutalás esetén:

Magyarok Világszövetsége

1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.

bankszámlája:

IBAN HU 52 10300002-20102159-70833285

MKB Rt. – Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.

1056 Budapest, Váci u. 38.

SWIFT Kód: MKKBHUHB

 

Megrendeléseket az mtf.szervez@gmail.com  címen fogadnak.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7695/121218

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.