Szerdán 18 órakor: Dr. Endrédi Szabó Lajos előadása az Új Honfoglalás témakörben, a Szent László-MTA-n

Szerdán, november 14-én kezdődik a Bécsi Egyetem tanára, Dr. Endrédi Szabó Lajos előadássorozata a Szent László Magyarságtudományi Akadémia Új Honfoglalás témakörében, a nemzetközi pénz- és bankvilágról. Röviden bemutatjuk a Magyarországon kevésbé ismert előadót.

 

Dr. Endrédi Szabó Lajos a „somogyországi" Balatonendréden született, ősrégi hétszilvafás paraszti család első gyermekeként.

 

A betűvetést a balatonendrédi és a szóládi elemi iskolában sajátította el. Gimnáziumi tanulmányait Bonyhádon kezdte és a II. világháború után Székesfehérvárott folytatta. Iskoláit kulák származása és az 1956-os Magyar Forradalomban való aktív részvétele végett, csak menekülése után, 1958-ban az ausztriai Kammer am Attersee-ben működő Magyar és Osztrák Reálgimnáziumban tudta befejezni. Ezután a Bécsi Egyetem Jogi és Államtudományi Fakultásának hallgatója lett, és 1968-ban szerezte meg diplomáját.

 

Rövid időre az Osztrák Bundeslander Versicherung Aktiengesselschaft munkatársa, majd utána kerek két és fél évtizedre, az akkor legnagyobb osztrák bank, a Creditanstalt Bankverein alkalmazottja, illetve pénzügyi szaktanácsadója. Vendégtanárként 23 évig a Bécsi Egyetem Filozófiai Fakultásához tartozó, Közgazdasági Intézet vizsgabiztosa és az ugyancsak idetartozó Tolmácsképző Intézet előadó és vizsgáztató lektora. Mivel a magyar és német nyelv hivatalos fordítóinak és törvényszéki tolmácsainak kiképzése is feladatát képezte, így 1978 óta a Legfelső Osztrák Bíróság hivatalosan felesketett tolmácsa.

 

 

 

2010-ben megjelent könyve,

 

 

NEMZETTUDAT ÉBRESZTŐ IGAZSÁGOK

                                 és

SZÁNDÉKOS TÖRTÉNELMI HAZUGSÁGOK

 

 

oktatási segédanyag,

 

amelyet a Szent László-MTA

 

hallgatói a helyszínen 50%-os

 

kedvezménnyel vásárolhatnak meg.

 

November 14., szerda

18 óra, Széchenyi-terem ― Szt.László-MTA ― Új Honfoglalás ― Pénz és bankvilág  I. rész. Dr. Endrédi Szabó Lajos közgazdász professzor (Bécs) előadása

 

Az MVSZ Magyarok Házában sorra kerülő előadást ide kattintva, élőben követhetik az akadémia világhálós video-konferencia termében.

Belépési jelszó: szt.lmta

 

1. lépés: kattintson a „Click to Join" szóra

 

2. lépés: írja be a teljes nevét (intézmény esetén: az intézmény nevét is) és kattintson az OK gombra

 

3. lépés: írja be a jelszót: szt.lmta és kattintson az OK gombra

 

4. lépés: bent van a teremben és látja a nevét (mellette az „ME" feliratot, ez mutatja, hogy névazonosság esetén Ön melyik)

 

Szent László Magyarságtudományi Akadémia

1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.

Tel: +36-1-2674510, E-mail: szt.laszlo-mta@mvsz.hu

 Továbbította az MVSZ Sajtószolgálat

7649/121112


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.