Véd- és dacszövetség az MVSZ és a Váralja Szövetség között?


Együttműködési megállapodást kötött 1956. 56. évfordulóján a Magyarok Világszövetsége és a Váralja Szövetség. A négy fejezetből álló megállapodás kimondja, hogy a felek a magyar érdek szolgálatára szövetkeztek, az egy és oszthatatlan magyar nemzet szolgálatában, valamint azt, hogy „az őket érő nemtelen politikai támadások ellen segítséget nyújtanak egymásnak."

 

Az 1956-ra emlékező Kossuth Lajos utcai nagygyűlés után a rendezvény szónokainak jelenlétében aláírt szerződés kijelenti, hogy „a Magyarok VIII. Világkongresszusán elfogadott magyar nemzet új meghatározását a maga részéről irányadónak és hivatkozási alapnak tekinti" a Váralja Szövetség. Az együttműködési megállapodás tételesen említi a közös fellépést „a hiteles magyar történelem oktatása és nemzetünk ősi kultúrájának hirdetése", valamint a magyar termőföld védelme ügyében.

 

A Magyarok Világszövetsége kedvezményes feltételekkel bocsátja a Váralja Szövetség rendelkezésére az általa fenntartott Magyarok Háza termeit.

 

Az együttműködési megállapodás jegyében a Váralja Szövetség már két nappal korábban teltházas rendezvény keretében látta vendégül Rácz Sándort, az MVSZ tiszteletbeli elnökét és Bogár László professzort.

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7628/121024

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.