Október 23.: Pusztába kiáltott szó maradt a nemzeti egységre szólító felhívás


Pártok fölött álló szervezetként, a Magyarok Világszövetsége 1956 56. évfordulóján arra szólította pártokat és a civil szervezeteket, hogy a nemzeti egység jegyében emlékezzenek meg közösen az '56-os Magyar Forradalomról és Szabadságharcról. Felhívását követte a Magyarok Szövetsége és számos civil szervezet. Sőt, a Jobbik, miután saját korábban rögzített rendezvénye hamarabb ér véget, elnöke és hívei révén ugyancsak részt vesz a Kossuth Lajos utcában sorra kerülő nagygyűlésen.

 

Pusztába kiáltott szó maradt ez azonban a CÖF, a CET és a Békemenet Egyesület számára, akik tíz nappal később újabb békemenetet hirdettek meg, egyelőre nem véglegesített időpontban és útvonalon. A három szervezet ma közzétett felhívása szerint a menet nem '56-ról, hanem az adósság elleni harcról szól. Címe: Nem maradunk adósok.

 

A Magyarok Világszövetsége sajnálattal veszi tudomásul, hogy a korábban csak a pártokra jellemző, mindenáron való külön utas politika, amely még a nemzeti ünnepeken sem tette lehetővé a közös fellépést, a CÖF és a CET október 23-i „békemenete" révén immár begyűrűzött a civil szervezetek világába is.

 

Az MVSZ, az MSZ és számos civil szervezet részvételével zajló megemlékezésre a Kossuth Lajos utcában – a Fidesz hat évvel ezelőtti helyszínén – kerül sor október 23-án, 16.30 órás kezdettel. Vezérszónokok: Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke és Molnár V. József, a Magyarok Szövetségének szakrális vezetője, mindketten '56-os börtönviseltek. Köszöntőt mondanak további '56-osok, Kossuth tériek, politikusok és civilek, közöttük Vona Gábor és Gonda László. Záró koncertet ad a Kárpátia. Címe: 1956 üzenete az 56. évfordulón: Jogfolytonosságot!

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7618/121011

 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.