Fwd: Megnyílt a Szent László-MTA kolozsvári oktatási központja


A Szent László Magyarságtudományi Akadémia kolozsvári oktatási központját Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke csütörtökön nyitotta meg. Fontos közéleti emberek jelenlétében az MVSZ elnöke bemutatta a kolozsvári központ vezetőit. Kónya Hamar Sándor, volt bukaresti és brüsszeli parlamenti képviselő, az MVSZ Védnöki Testületének tagja lesz a központ elnöke, Rokaly Réka matematika szakos tanár pedig annak oktatási igazgatója.

Mostantól kezdve a Szent László-MTA szombat délutánonkénti előadásai interaktív világhálós videokonferencia-terem segítségével az MVSZ Kolozsvár-főtéri irodájában is követhetőek lesznek. A szervezők várják az érdeklődő hallgatók jelentkezését.

A tanévnyitón jelen voltak egyetemi oktatók, politikusok, vállalkozók,  civil szervezetek vezetői, az MVSZ kolozsvári tisztségviselői, közöttük Dr. Egyed Ákos történész professzor, az MTA külső tagja, Dr. Juhász Tamás, a Protestáns Teológia korábbi rektora, Csép Sándor újságíró, az MPP kolozsvári elnöke, Zsigmond Emese, a Napsugár és Szivárvány gyermekirodalmi lapok főszerkesztője, Somodi Gyula, a Kolozs megyei tanács korábbi alelnöke, Somai József, a Romániai Magyar Közgazdászok Egyesületének tiszteletbeli elnöke, az RMDSZ korábbi főtitkára, Szabó László unitárius lelkész, MVSZ-küldött, az EMNT elnökségének tagja, Székely Tibor és Székely Zsuzsanna, Dr. Fodor Alpár, valamint Tokay Rozália, az MVSZ Erdélyi OT elnöke.

Az MVSZ elnöke Jövő a Szent Korona jegyében című, egyórás előadásában ismertette a magyar nemzet új meghatározása születésének előzményeit és körülményeit.

MVSZ Sajtószolgálat

7625/121019

 

 
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.