Ausztrál - Magyar Taekwondo Siker


A melbournei Burai Gyula Taekwondo nagymester magyar származású tanítványa az Ausztrál országos bajnokságon két aranyérmet szerzett.
A 11 éves Jobbágy Adél a Victoria állami versenyen szerzett arany után, Sydneyben, az olimpiai stadionban szerepelt az Ausztrál országos taekwondo bajnokságon. A négy napos megmérettetésen több forduló után Poomsae (formagyakorlatban) és Sparring (kűzdelemben) kapott első helyezést.
- Formagyakorlat.
A hét Dan-os nagymester elmondta, hogy Adél jó mozgástechnikával rendelkezik amit formagyakorlatokkal tovább fejleszthet. A logikus sorrendet követő támadó és védekező mozgások segítik a kűzdelmi technikák kifejlesztését.
A formagyakorlat versenyszámban egy kötelező és egy a bírók által választott formagyakorlatot kell eljárni, melyet 5 bíró elktronikus pontozással értékel.
Az életszerűen végrehajtott és pontos testtartással végzett dinamikus mozdulatok biztosították Adél első egyéni aranyérmét.
Ezt követően páros formagyakorlatban, fekete őves kategóriában próbálkozott egyik klubtársával. Negyedik helyezést kapták.
- Kűzdelem.
Az első küzdelemben egy nála jóval magasabb lánnyal kerűlt szembe, de a kiváló oktató ezt a méretkülömbséget előnyként kezelte és eképpen irányította tanítványát, aki végűl 10-2 arányban fölényesen legyőzte Queensland-i ellenfelét.
A dőntőben nehezebb dolga volt, mivel ott egy jóval tapasztaltabb, Canberra-i versenyzővel találta szembe magát. Azonban jó védelmi és mozgástechnikájának köszönhetően, a legtöbb támadást sikerűlt kivédenie. Ezeket gyors ellentámadásokkal követte, így a mérkőzést és egyben az országos díjat 7-4 aránnyal szerezte meg.
Ezzel a dupla arannyal Jobbágy Adél, fiatal kora ellenére, a legsikeresebb ausztráliai magyar származású fiatal sportolóink közé lépett.
Következő állomás, Korea. Burai nagymester szeretné, ha Adél jövőre a Taekwondo hazájába látogatna, hogy tovább fejlessze tehetségét. Adél most szponzorokat keres.
A Taekwondo több mint 2000 éves múltra visszatekintő koreai eredetű harcművészet, mely a sydneyi olimpiai játékok óta hivatalos olimpiai küzdősporttá alakult. A Taekwondo életforma biztosítja a szellem és a test harmonikus alakulását, eképpen fontos szerepet tölthet be fiataljaink lelki és testi fejlődésében.
Amennyiben szponzorálni szeretné Adélt, vagy érdeklődne a klubbal kapcsolatban, hívja Burai Gyula nagymestert a 0409 809 608 mobil telefonszámon, vagy keresse fel a klub honlapját a www.jbtaekwondo.com.au címen.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

- - -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.