"Erdélyország az én Hazám" - hatodszor Verőcén

Bethlen Farkas, Verőce polgármestere, az MVSZ Elnökségének póttagja tájékoztatta sajtószolgálatunkat, hogy a Duna melletti faluban 2012. június 30-július 1. között lesz a VI. Erdélyország az én Hazám c. rendezvény.

Helyszín: Verőce, Lósi-völgy, Kárpát-Haza Temploma

A rendezvény fővédnöke: Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, a választókerület országgyűlési képviselője
A rendezvény védnöke: Bethlen Farkas, Verőce polgármestere
A rendezvény háziasszonya: Kondor Katalin

 

Idén az Érmellék számára nyílik lehetőség a bemutatkozásra. Fellépnek az érmihályfalvi Nyíló Akác tánccsoport és a Móka Színjátszó Kör, az érsemjéni Ezüstperje táncosai és a Bartók Béla citerazenekar. Az Érmellék sátrában népi mesterek munkáin keresztül ismerhetik meg a vidék népművészetét, és itt kap helyet egy fotókiállítás is az érmihályfalvi fotóklub munkáiból.

Nagy várakozás előzi meg a dr. Szász István Tas és Pete Anna által szervezett erdélyi orvosok találkozóját, amelyre a szombati napon kerül sor. A találkozón olyan neves professzorok előadásait hallgathatják meg, mint dr. Kellermayer Miklós, dr. Brassai Attila és dr. Szabad János, ezt követően pedig dr. Kiss András mutatja be Egy váradi orvos visszaemlékezései című könyvét.


Az esti nagyszínpadi programok felejthetetlen élményt ígérnek a látogatóknak. Szombaton a Maros Művészegyüttes parádés produkcióját láthatják, majd Tamás Gábor koncertjét, vasárnap pedig Baricz Gergő és Keresztes Ildikó koncertjeit hallgathatják meg a Lósi-völgyben.


A részletes program a www.erdelyhon.hu oldalon olvasható.


A szervezők bíznak benne, hogy a színes műsor-folyamban mindenki megtalálja a kedvére valót, és feledhetetlen élményekkel tér haza az Erdélyország az én hazám találkozóról. Mindenkire számítanak, akinek fontos a szülőföld jelene és jövője, akiben munkálkodik a tenni akarás, és hisz Erdély jövőjében.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7560/120620

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.