Drábik János kifakadása Balog Zoltán kollektív rágalma miatt

Dr. Drábik János, aki a Magyarok Világszövetsége által életre hívott Szent László Magyarságtudományi Akadémia oktatója is, május 16-i előadásán kifakadt a Balog Zoltán miniszter által a Magyarok Világszövetségével szemben elkövetett kollektív rágalom miatt, amely őt, mint az MVSZ tagját személyesen is érinti. Alább az előadás video-felvételéről szó szerinti másolatban közzétesszük Dr. Drábik János kifakadását.

 

"Kivételesen olyant fogok elmondani, amire senki sem kért.

 

Arról van itt szó, nekem lelki konfliktust okoz az, hogy két általam tisztelt emberről kell véleményt mondanom.

Nem azért, mert én valamely oldalon elköteleztem volna magamat, hisz akik ide járunk tudjuk, hogy nem pártpolitikai szempontok szerint beszélek, hanem csak azért, mert magyarnak születtem és ide vagyok elkötelezve.

 

Nos ez a két ember, most meg is nevezem őket, az egyik  Balog Zoltán miniszter, akinek régóta figyelem munkásságát, a másik személy akiről szó van, az Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének legdemokratikusabban megválasztott olyan elnöke, aki 2000 óta egész életét arra áldozta fel, hogy a teljesen támogatás nélküli szövetséget vezesse.

 

Miután Balog Zoltánból miniszter (miniszterjelölt – szerk. megj.) lett, a meghallgatása során kifutott a szájából egy ilyen mondat, hogy >>a Magyarok Világszövetsége bűnbarlang, soha sem fogom támogatni, azt szavazatommal meg fogom akadályozni<<.

 

Egy keresztény emberről van szó, aki eredeti foglalkozása szerint lelkész, és mégegyszer hangsúlyozom, én nyomon követtem közéleti tevékenységét, melyet nagyon tisztelek, de ezúttal mélységesen, és nemcsak Patrubány Miklós személyét sértette meg, hanem mindazokat, akik minden támogatás nélkül az MVSZ-t életben tartották.

 

Meggyőződésem, hogy Balog Zoltán keresztény ember, majd magára néz, nagyon-nagyon fogja bánni, hogy ezt a mondatot kimondta, hogy ezt egyáltalán kiszólta.

 

Miután mondtam, hogy figyelemmel kísérem a Magyarok Világszövetségét, nem azért,  mert megbíztak volna vele, hanem azért, mert úgy érzem, hogy ide tartozom, és azt tudom mondani, hogy Patrubány Miklós tevékenysége majdnem hogy csodálattal ér föl, hogy pénz nélkül ezt a Világszövetséget életben tudta tartani.

 

Nem csak arról van szó, hogy nem kap elismerést, mert nem kap támogatást, hanem arról van szó, hogy a Magyarok Világszövetsége lesz a bűnbak. Miről van itt szó? Ezt semmiképpen sem szabad elfogadni, és én mint keresztény ember, arra kérem az Úr Istent, hogy világosítsa meg Balog Zoltánt, hogy szálljon magába, mert méltatlanul bántott meg egy nagyon tisztelt, tehetséges embert, aki az életét áldozta, és sikerrel tette, hogy életben tartja az egész Magyarok Világszövetségét, azok külföldi tagszervezeteit.

 

Én is külföldön voltam, Németországot képviseltem ebben a szövetségben egészen 2001-ig, mikor hazaköltöztem. Tehát ezt kénytelen voltam elmondani, és kérem a Jó Istent, segítse elő, hogy Balog Zoltán magába szálljon és legyen ereje ezért bocsánatot kérni és jóvátenni."

 

MVSZ Sajtószolgálat

7431/120517

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.