Küldöttválasztás Budapesten, Kolozsváron és Komáromban

A Magyarok Világszövetsége májusi tisztújító Küldöttgyűlésének előkészítéseként az egyes országokban zajlanak a küldöttválasztó közgyűlések.

Február 11-én, szombaton egyidejűleg tartották a budapesti, erdélyi és felvidéki küldöttválasztást. Mindhárom helyszínen négy éves megbízással megválasztották az országos tanácsok elnökségét is.

 

Az új budapesti elnökségbe olyan ismert személyiségeket választottak meg mint:

Dr. Dobos Attila, énekes, zeneszerző, Dr. Gaudi-Nagy Tamás, országgyűlési képviselő, Dr. Grespik László ügyvéd, Gonda László, a Kossuth téri Gyurcsány-ellenes tüntetés egyik főszereplője, Dr. Horváth Szabolcs főorvos, Orbán József, a MAREVOSZ elnöke, Dr. Kőrösi Mária, egyetemi tanár. Elnök: Gyetvay György Gergely.

 

Az erdélyi küldöttek mind területileg, mind szakmák szerinti megosztásban jó keresztmetszetét adják az erdélyi magyar társadalomnak. A megválasztott küldöttek között van egy püspök, Bálint Benczédi Ferenc unitárius püspök személyében, van orvosprofesszor, Dr. Egyed-Zsigmond Imre révén, volt Európa tanácsi parlamenti képviselő Borbély Imre révén, volt európai parlamenti képviselő, Kónya-Hamar Sándor személyében, valamint az erdélyi magyar közélet számos ismert szereplője. Az erdélyi országos tanács is új elnökséget választott. Tagjai között alelnöki minőségben Borsos Géza, a Székely Nemzeti Tanács alapítója, alelnöke, Borbély Imre, Mátyás Attila evangélikus esperes. Elnök: v. Tokay Rozália.

 

A komáromi közgyűlésen nyolc felvidéki küldöttet választottak. Közülük a legismertebbek Fuksz Sándor, Mihályi Molnár László, Kovács Ilona, Radványi Viola. A közgyűlésen, amely a komáromi CSEMADOK székházában zajlott, jelen volt Stubendek László, a szervezet elnöke is, aki bejelentette, hogy az általa vezetett egyesület, amely az egyik legnagyobb CSEMADOK-szervezet, belép a Magyarok Világszövetségébe.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7406/120212

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.