Szt.László-MTA: Hogyan készüljünk fel a távoktatásra?

1. Levél a Szent László Magyarságtudományi Akadémia 2011-12. tanévének hallgatóihoz, akik A magyarságtudományok alapjai című, 2012. január 16-án 18 órakor (budapesti idő) kezdődő előadássorozatának távoktatására jelentkeztek.

 

 

Kedves Hallgatóink a távolban!

 

Amint arról korábbi híradásainkból értesülhettek, a három nap múlva kezdődő előadássorozatunkba a világháló segítségével Önök is , akik Budapesttől távol élnek bekapcsolódhatnak, és ekképp az oktatásunknak teljes jogú részeseivé válhatnak.

 

A világhálós távoktatás úgynevezett video-konferenciateremben zajlik, amelyet az iWowWe nevű amerikai cég fejlesztett ki, és amelyet e célból a Magyarok Világszövetsége is jogtisztán beszerzett.

 

 

Ahhoz, hogy hétfőn, amikor Dr. Grandpierre Atilla előadásával elkezdődik a sokak által várva-várt előadássorozat, Önök könnyedén bekapcsolódhassanak a közvetítésbe, vasárnap, január 15-én, budapesti idő szerint 14 órakor egy próbaközvetítést tartunk, az Önök részére.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehhez nem kell mást tegyenek, mint a következő világhálós címre kattintsanak:

http://vcp3.videocontrolpanel.net/?meeting=7530678

 

Ezt követően az alább látható képernyő fog megjelenni:

 

 

 

A kék alapú képernyő közepén kérdés jelenik meg, amelyben az Önök nevét kéri a „konferenciaterem".

Itt teljes nevüket kell megadniuk, amellyel képzésünkre jelentkeztek.

Erre jól oda kell figyelni, mert nevüket a konferenciaterem mindvégig megőrzi, és csakis ezzel a névvel jelentkezhetnek újra be.

 

Ezt követően a rendszer egy jelszót kér Önöktől, amelyre Önök a következő választ kell adják: elnok

 

Ha ez is megtörtént, akkor a képernyőn egy rövid videót tekinthetnek meg, amely az elmúlt évek egyik legjelentősebb könyvét, a Magyarságtudományi tanulmányokat ismerteti. A képernyő hátterét a Kárpát-medence műholdról készített fényképe díszíti, amely a Magyarságtudományi Egyetem megalapításáért indított gyűjtésünknek is – Keresünk százezer magyar embert! – jelképévé vált.

 

Előbb-utóbb megjelenik majd a képernyőn Leskó Ferenc, a Szent László Magyarságtudományi Egyetem hálózati igazgatója, aki élőszóban ismerteti a távoktatásunk fő eszközét, a video-konferenciatermet és annak lehetőségeit.

 

 

 

 

A „szerencsések"  nyílván feltehetik majd esetleges kérdéseiket.

 

Azért választottunk ezt a szokatlan időpontot, mert budapesti idő szerint 14 órakor Floridában is már ébren vannak (reggel 8 óra), Ausztrália keleti részében pedig még ébren vannak (este 9 óra).

 

Kérjük Önöket, hogy az itt közölt jelszót őrizzék meg, és ne továbbítsák harmadik félnek.

 

Kívánunk Mindnyájuknak kellemes hétvégét és jó kísérletezést.

 

 

Tisztelettel

 

Orbán József

Szent László-MTA

oktatási igazgató

 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.