Egyhangú szavazattal: Patrubány Miklós a Magyarok Világszövetségének elnöke

Január 7-én rendkívüli Küldöttgyűlést tartott a Magyarok Világszövetsége Budapesten, a Szövetség székházában. A titkos szavazás eredménye eloszlat minden kételyt, és fölöslegessé tesz minden kommentárt: a küldöttek egyhangú szavazattal erősítették meg a Magyarok Világszövetségének elnöki tisztségében Patrubány Miklóst.

 

A rendkívüli Küldöttgyűlést az MVSZ Felügyelő Bizottsága kezdeményezése nyomán az MVSZ Elnöksége hívta össze, miután a Fővárosi Ítélőtábla 2011. november 29-én, egy formai hibára való hivatkozással megsemmisítette a Magyarok Világszövetsége 2008. évi tisztújításának elnök- és elnökhelyettes-választását. (Erre vonatkozó korábbi közléseink itt: http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20111202_helyreigazitas.html,és itt: http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20111129_igazsagellen.html)

 

A három és fél év múltán megismételt titkos szavazás – az MVSZ Alapszabályában foglaltak szerint – három fordulóban zajlott. Az első fordulóban egy érvénytelen szavazat volt, a másodikban és a harmadikban, mindkét alkalommal egyhangúan, 87 szavazatot kapott az egyetlen jelölt, Patrubány Miklós.

 

A küldöttek a második és a harmadik fordulóban ugyancsak egyhangúan, 87 szavazattal támogatták L. Németh Erzsébetnek az elnökhelyettes tisztségében történő megerősítését.

 

Ezzel lezárult az a bizonytalanság, amelyet a november végén hozott bírósági ítélet okozott a 73 éves szervezet életében.

 

 

Patrubány Miklós, a Magyarok Világszövetségének tisztségében megerősített elnöke meghatottan köszönte meg az egyhangú titkos szavazatban megnyilvánuló bizalmat. Jobbról Fuksz Sándor, balról Hompoth Zoltán, a Kárpát-medencei Térség alelnökei.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7379/120108

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.