Örkös tagság a Magyarok Világszövetségében - Ladó László példája

Ladó László, a Magyarok Világszövetsége Kárpát-medencén Kívüli Térségének Ausztráliában élő elnöke kezdeményezte, hogy a Magyarok Világszövetsége  vezesse be az örökös tagságfogalmát.

 

Az MVSZ Elnöksége és Küldöttgyűlése korábban elvben támogatta az örökös tagságbevezetését. December 3-án az Elnökség részletesen szabályozta az új jogintézményt.

 

Ladó László – képen Canberrában – elsőként fizette be a 120.000 Ft összegű örökös tagdíjat, és példájának követésére szólította fel elsősorban külhoni tagtársait.

 

 

A Magyarok Világszövetsége örökös tagjai

 

A Magyarok Világszövetségének örökös tagjává válik az MVSZ azon rendes tagja, aki ez irányú szándékát írásban jelzi, és egy összegben befizeti legkevesebb egy évtizednyi tagdíját.

 

1.         Az MVSZ örökös tagjait ugyanazok a jogok és kötelességek illetik meg, mint a rendes tagot.

 

2.         Az örökös tag honlevél igazolványába egyedi grafikájú bélyeg kerül, amely tartalmazza az örökös tagság keltét.

 

3.         Az MVSZ örökös tagjainak neve felkerül egy emléktáblára, amelyet az MVSZ mindenkori székházának belső falán lesz elhelyezve, jól látható helyen. Ezen kívül, az örökös tag neve, fényképe és rövid életútja felkerül az MVSZ hivatalos honlapjára.

 

4.         Az MVSZ örökös tagjai az MVSZ rendezvényeit és szolgáltatásait esetenként kedvezményesen vehetik igénybe, az MVSZ mindenkori Elnökségének és Küldöttgyűlésének erre vonatkozó határozatai szerint.

 

5.         Az örökös tagság nem örökölhető és nem átruházható. Amennyiben az örökös tag rendes tagsága megszűnik, a befizetett örökös tagdíj vissza nem igényelhető.

 

6.         Az örökös tagdíj mértékéről az MVSZ-nek a tagdíjak kérdésében illetékes testületei határoznak. Induló értéke az örökös tagság intézményének létrehozását kezdeményező Kárpát-medencén Kívüli Térség elnökének, Ladó Lászlónak javaslata alapján 500 AUD, a svájci frank (CHF) mindenkori árfolyamával stabilizálva. Számítási képlete:

 

Örökös tagdíj = 500 * (AUD/HUF+CHF/HUF)/2 HUF

 

ahol, AUD/HUF az ausztrál dollár aznapi forint árfolyama és CHF/HUF a svájci frank aznapi forint árfolyama.

 

7. Mindaddig, amíg az örökös tagdíj mértékét az MVSZ illetékes testületei nem véglegesítik, a 6. pontban meghatározott induló értékkel kell számolni.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7368/111211

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.