NÖB Nagyszalontán - Új korszak kezdődött el 2004. december 5-én

Harmadik külhoni tanácskozását tartotta 2011. október 19-én Nagyszalontán az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottsága (NÖB). A kihelyezett ülésen Mátyás Atilla, evangélikus esperes emlékezetett arra, hogy 2004. december 5-én új korszak kezdődött a magyar nemzet életében.

 

Az Erdély On-line beszámolója szerint: „Mátyás Attila a nagyváradi lutheránus-evangélikus egyházközség esperese felhívta a figyelmet arra, hogy pogányosodik az egyház, egyre több az ateista, a közömbös ember, továbbá a politikusoknak is fel kell ismerniük azt, hogy egyedül egyetlen szervezet sem fogja tudni mindenki boldogulását biztosítani. Mátyás Attila köszönetet mondott a Magyarok Világszövetségének azért, hogy kezdeményezte a kettős állampolgárságról szóló népszavazást, mert 2004 december 5-e hatására új korszak kezdődött el a magyar nemzetpolitikában.” (kiem. MVSZ Sajtószolgálat)

 

A tanácskozáson amelyen a bizottság elnökén, a fideszes Potápi Árpádon kívül megjelent Szili Katalin, az Országgyűlés korábbi elnöke és a jobbikos Szávay István is, a partiumi magyarság helyzetével ismerkedtek. A magyar politikai pártok – RMDSZ, MPP, EMNP – helyi vezetőin kívül részt vett Csűry István református püspök, és képviseltette magát a másik három történelmi magyar egyház is: a római katolikus, az evangélikus valamint az unitárius is.

 

A NÖB meghívott felszólalói között volt Szilágyi Mátyás Magyarország kolozsvári főkonzulja, és Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere is.

 

MVSZ Sajtószolgálat

7315/111022

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.