Bírósággal az igazság ellen

Fordulóponthoz érkezett a Magyarok Világszövetsége magyarországi üldöztetése. Miután a magyarországi politikai osztály sem politikai, sem közigazgatási eszközökkel, sem a költségvetés megvonásával nem tudta térdre kényszeríteni a Magyarok Világszövetségét, most jogi ellehetetlenítésére tett kísérletet.

A Magyarok Világszövetsége múlt héten nyújtotta be az Országgyűlésnek azt a 100 oldalas fehér könyvet, amellyel egyértelművé tette, hogy nincs semmilyen elfogadható érv a költségvetési támogatásától való megfosztásának. A politikum válasza gyorsan jött: ma a Fővárosi Ítélőtábla szöges ellentétben ítélkezve, megváltoztatta a Fővárosi Bíróságon született alapfokú döntést, és megsemmisítette a Magyarok Világszövetségében 2008 augusztusában tartott elnök- és elnökhelyettes választásról hozott határozatokat.

Határozatát a bíróság csupán formai hibára való hivatkozással hozta meg, mondván, hogy hiába ért el mindkét tisztségviselő a titkos szavazás során több mint 95 %-os támogatást – amit a bíróság nem vitatott –, elmulasztották megszámolni a szavazatok régiónkénti megoszlását.

Bár az Ítélőtábla mai határozatának írásos indoklására még várni kell, annyi valószínűsíthető, hogy ez a döntés a Magyarok Világszövetségét előrehozott választások megtartására kényszeríti, amelyre menetrend szerint 2012 augusztusában kerül sor.

A történtek ékesen bizonyítják, hogy a magyarországi politikai osztály mindent elkövet a Magyarok Világszövetsége ellehetetlenítésére.

MVSZ Sajtószolgálat

7350/111129

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.