"Tincs? Nincs!" - Avagy, szabad-e hazúdnia az MTA-nak?!


Az MTAK Kézirattárába állományában nincs Petőfi Sándor hajtincse” – adta írásba a Magyar Tudományos Akadémia Kézirattárának osztályvezetője, Babus Antal pár héttel ezelőtt, letagadva az MTA gyűjteményének egyik legjelentősebb, korábban katalógusba is vett ereklyéjét.

 

Petőfi-Babus.jpg

 

Kéri Edit azonban nem nyugodott bele a nyilvánvaló hazugságba, és addig talpalt, amíg – más alkalommal, más munkatárs – „megtalálta” Petőfi Sándor és Szendrey Júlia hajtincsét, amelyeket azon nyomban le is fényképeztetett. (http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20110630_petofi.html )

 

 

 

Babus Antal, az MTA osztályvezetője még később is, az őt faggató oknyomozó újságírónak is megismételte: nem volt tudomása arról, hogy az MTA kézirattárában Petőfi Sándor ereklyéjét őrzik! ( http://mvsz.hu/sajtoszolgalat/20110715_petofi.html )

 

A botrányról időközben ország világ értesült. Ám az MTA úgy tesz, mintha mi sem történt volna. Pedig Babus Antalnak, aki saját bevallása szerint 26 éve dolgozik e helyen, már le kellett volna mondania és vissza kellett volna fizetnie fizetését! Amennyiben valóban nem tudta, hogy a legnagyobb magyar költő ereklyéje ott van a kézirattárban. Ha pedig tudta, és hazudott, az már bűnügy.

 

Sajnos, a Magyar Tudományos Akadémia nem határolódott el felkészületlen és tudatlan, avagy szemenszedetten hazudó osztályvezetőjétől.

Így fennáll annak a veszélye, hogy a felkészületlenség és tudatlanság, avagy a tetten ért hazugság az MTA-ra vetül.

 

Ez pedig még súlyosabb kérdést szül: Szabad-e hazudnia a Magyar Tudományos Akadémiának?!

Vagy másként szólva: Mennyi hitele marad egy hazugságon ért intézménynek?!

 

Vasárnap, július 31-én, reggel 9 órakor, Petőfi Sándor eltűnésének 162. évfordulóján, az MTA székháza előtti téren minderről, és Petőfi Sándorról bővebben hallatnak azok, akiknek fontos Magyarország erkölcsi megújulása.

 

 

petofi_molino.jpg

 

 

MVSZ Sajtószolgálat

7251/110729

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.